Holdingügy: a számvevők mást mondtak, ezért fellebbeznek

allami-szamvevoszek-tabla-a-falon-700VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Meglepetésként hatott a hír, hogy a bíróság első fokú, nem jogerős ítéletében elrendelte a száz százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Váci Városfejlesztő Kft feloszlatását. A döntés Bóth János (MSZP) városi képviselő bejelentése nyomán született meg. A cég egy számvevőszéki vizsgálatra hivatkozva fellebbezett – olvasható közleményükben.

Mint a Váci Napló is megírta, a legutóbbi soros képviselőtestületi ülésen került szóba a téma. Mivel mindez napirenden kívül történt, döntése akkor nem született.

A másnap, pénteken tartott sajtótájékoztatóján Kászonyi Károly, a Jobbik önkormányzati képviselője, a pénzügyi-ügyrendi bizottság elnöke bejelentette: saját hatáskörben vizsgálatot kezdeményez az ügyben. A politikus lapunknak azt mondta, a legfőbb célja a helyzet tisztázása és gyors megoldás keresése a problémára.

Az ügyről a baloldali képviselők is sajtótájékoztatón mondták el véleményüket. Bóth János bemutatta a bírósági döntést és megjegyezte: már korábban is jelezte, hogy szerinte a kft nem a törvényeknek megfelelően tevékenykedik. Krauze István (DK) pedig arról beszélt, hogy nemrég az adóhatóság inkasszóval vitt el pénzt a cég számlájáról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A történtekkel kapcsolatban a Váci Városfejlesztő Kft közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz.

„Az Állami Számvevőszék két üzleti évet is vizsgált az elmúlt időszakban és jelentésében a következő álláspontra helyezkedett: ‘A Váci Városfejlesztő Kft a tagvállalatok beszámolói alapján a Számv. tv. 117. paragrafus (1) bekezdésében foglaltak szerint nem volt köteles összevont (konszolidált) éves beszámoló készítésére.’ Erre és a könyvvizsgálói állásfoglalásunkra alapozva az elmúlt években az elismert vállalatcsoport nem készített éves konszolidált beszámolót. A sajtótájékoztatón említett – nem jogerős – cégbírósági végzés ezzel ellentétes megállapítást tartalmaz. Fentiek okán cégünk a végzéssel szemben fellebbezést nyújtott be.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments