Tizennyolc éve ismeretlen, hogy ki a sződligeti halott

ismeretlen-holttestet-vizsgalnak-700Még mindig nem sikerült annak a holttestnek a személyazonosságát megállapítani, amelyet 1998-ban szeptember végén találtak Sződligeten. A csaknem két évtizedes rejtélyt mély homály fedi. Csak az tűnik biztosnak, hogy az elhunyt nő lehetett. Az országban mintegy 800 azonosítatlan halottat tartanak nyilván.

Ilyen esetekben az a gyakorlat, hogy az azonosítatlan holttesteket a körültekintő szakértői vizsgálat után eltemetik. DNS-mintájukat, ujjlenyomatukat és néhány jellegzetes tárgyat, amit náluk találtak, a rendőrség megőrzi. Ezek az akták nem évülnek el.

Az ismeretlen holttestek esetében a rendőrség rendszerint közigazgatási eljárás keretében folytatja le az eljárást. Gyakran nem is eredménytelenül, mert sziszifuszi munkával, vagy egy kis szerencsével végül több esetben is sikerül megállapítani a személyazonosságot.

Jelenleg valamivel több mint 800 ismeretlen holttest, illetve testrész szerepel az Országos Rendőr-főkapitányság körözési nyilvántartási rendszerében – írta nemrég a Magyar Idők a rendőrség kommunikációs szolgálatára hivatkozva. A lap szerint a legfiatalabbnak vélt holttest 16 és 26 év közötti, a legidősebb pedig 75 és 85 év közötti lehet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

Az ismeretlen holttestek azonosításával egy külön csoport foglalkozik a rendőrségen belül.

Az azonosítatlan halottak között felülreprezentált a hajléktalanok csoportja, ugyanis az eltűntet a családja és a környezetében élők sem keresik, nem tesznek bejelentést, sokszor azt gondolják, hogy a régen látott ember börtönbüntetését tölti – derül ki a cikkből.

A Váci Rendőrkapitányság listáján szereplő, még 1998-ban megtalált holttest feltehetőleg egy hónapokkal korábbi halálesettel hozható kapcsolatba. A rendőrség honlapján a következő adatok szerepelnek:

Testmagasság: 156-160 cm
Testalkat: KÖZEPES
Homlok dőlés: SZÉLES
Megjegyzés: ROTHADÁSOS ÁLLAPOTÚ, HAJA TELJESEN LEÁZOTT, ÁLLA KEREK, FOGAZATA: BAL FELSŐ 1-6-OS, BAL ALSÓ 1-2-3-AS MEGVAN, 4-5-ÖS CSONK, 7-ES MEGVAN, JOBB FELSŐ 1-2-8-AS, JOBB 1-2-7-ES MEGVAN.

Halálakor az ismeretlen személy barna kord mellényt, sötétkék kötött pulóvert, szürke kardigánt, lila-fehér csíkos mellényt, középzöld színű ruhát, szürke, oldalt hasított, kék béléses szoknyát, piros kombinét és piros tornacipőt viselt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

A település közelében tavaly ismét egy halottra bukkantak. Sződliget és Göd között 2015. január 8-án, csütörtökön, a délutáni órákban egy ismeretlen férfi holttestet találtak az M2-es autóút mentén. Hogy sikerült-e azonosítani, arról soha nem ad ki tájékoztatást a rendőrség. (képünk illusztráció)

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments