Interrail vasúti igazolvány szülinapi ajándékként

fiatalok-utaznak-a-vonaton-700VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ Ingyenes Interrail vasúti igazolványt kapnának 18. születésnapjukra az Európai Unió állampolgárai az Európai Parlamentben (EP) a hét elején tárgyalt és a képviselők által támogatott javaslat szerint. Évente mintegy 300 ezer 26 év alatti fiatal utazza be Európát ilyen vasúti bérlettel, eddig már sok millióan vették igénybe ezt a lehetőséget.

A legolcsóbb Interrail most 20 euróba kerül, de van 473 eurós is az EP közleménye szerint. Az igazolvány tulajdonosai Európában bárhová elutazhatnak, csak arra vannak megkötések, hogy milyen fokozatú szolgáltatást vehetnek igénybe.

Az uniós javaslat mögött az áll, hogy az alacsony szén-dixod-kibocsátású utazási forma igénybevételére ösztönözze a fiatalokat, de persze cél az is, hogy a fiatalok megismerhessék Európát. Nem minden uniós ország tagja azonban az Interrail-rendszernek: Málta, Ciprus, Észtország, Lettország és Litvánia még kivétel. Az ő fiataljaik esetében a buszos és hajós utazás támogatását mérlegelik Brüsszelben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Az egy hónapra szóló ingyenes Interrail-igazolványra vonatkozó elgondolást Violeta Bulc, az EU közlekedési biztosa előremutatónak értékelte, sőt fel is vetette, hogy a megoldást intermodálissá kellene tenni, azaz kiterjeszteni más közlekedési módokra is. Szerinte sokakat vonzana az is, ha egy lottórendszerű sorsoláson bárki nyerhetne ilyen ingyenes európai havijegyet – írja a Világgazdaság.

A születésnapi Interrail gondolatát az EP-ben jelen levő politikai pártok többsége támogatta. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments