Ma Svájc ellen focizunk: megint csalódunk?

svajci-fociszurkolok-700VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A magyar labdarúgó-válogatottra a Feröer-szigetek elleni, idegenbeli 0–0-s döntetlen után októberben két világbajnoki selejtező vár. Nemzeti csapatunk ma, pénteken Svájcot fogadja, míg hétfőn Lettországban lép pályára – mindezt úgy, hogy az együttes előtte két hétig együtt készült, így a magyar élvonalbeli bajnokság három hetes szünetet tart.

Lapunk állandó szakértője, a Vácott élő kiváló sportvezető, László Attila abszolút érthetetlennek tartja ezt.

– Sehol a világon nincs olyan, hogy a válogatott felkészülés miatt a nemzeti bajnokság három hétig szünetel, ezt teljesen megdöbbentőnek gondolom és nem is értem – kezdte az 1994-es NB I-es váci bajnokcsapat és a magyar válogatott egykori technikai igazgatója. – A szövetségnek nem lenne szabad engednie ezt, mivel ezzel árt a magyar futballnak, ráadásul nemcsak az első-, hanem a másodosztályú bajnokik is szünetelnek két hétig – pedig abban a ligában nincs is válogatott játékos! Mindenesetre sok futballban dolgozó szakember velem együtt meg van ütközve; ha az MLSZ-ben vezető beosztásban lennék, ezt azonnal megszüntetném!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: meg akarták fertőzni a pilótákat?

László Attila szerint a pénteki, Svájc elleni mérkőzés az egyik legfontosabb a sorozatban és a szakember a két mérkőzésre minimum négy ponttal számol.

– Sajnos a Feröer-szigetek elleni találkozót nem sikerült megnyerni, pedig úgy gondolom, azt a meccset bármi áron hozni kellett volna. Bár Svájchoz szép emlékek kötnek – sokat jártam Zürichben a sorsolásokon, amikor a Váccal a nemzetközi kupákban szerepeltünk –, ellenük most hazai pályán csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény, már csak azért is, mert közvetlen riválissal találkozunk és az ellene (illetve majd a portugálok ellen) szerzett pontok duplán számítanak. A svájciak nagyon erősek, keretük rendkívül értékes, azonban számunkra előny lehet, hogy három kulcsjátékosuk sérülés miatt nem játszik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koszta Jánost megműtötték, és munkahelyet váltott

Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de bízom a csapatunkban és a sikerben. Ha győzni tudnánk, utána Lettországban is minimum egy pontot kell szereznünk, tehát a két találkozón legalább négy ponttal kalkulálok. Azonban a játékosoktól is több kell, sokat várok Nikolicstól és Kleinheisler Lászlótól, remélem, ők is tudják, hogy jobb futballra lesz szükség, mivel ha úgy játszunk, mint a feröeriek ellen, akkor biztosan problémáink lesznek – mutatott rá László Attila. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

hozzászólás