Már majdnem jégsárkánnyá váltak a csapatok Bánkon

ordogi-korVÁCI NAPLÓ/sport ♥ A Dunai Sárkányok Vác csapata szervezte az idei versenyszezon két záró eseményét, október 8-án szombaton a III. Évadzáró Hosszú Távú Versenyt Bánkon, majd másnap a Szentendrei-sziget kerülő versenyt a 66,6 km-es távú „Ördögi Kört” Vácott.

A bánki verseny reggelén -2 fok fogadta az ország minden tájáról ide utazó sárkányhajósokat. Ennek ellenére kitűnő hangulatú, sportszerű versenyeket láthattak az érdeklődök. A Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai alelnöke Sziklenka László külön megdicsérte, és megköszönte a szervezők eredményes, színvonalas munkáját.

A rendezvény támogatója  volt a Magyar Sárkányhajó Szövetség, a Bánki Önkormányzat, Ivanics András polgármester, és a Dunai Sárkányok Vác.

Az idei „Ördögi Kört” 82 elszánt ember teljesítette.

Első lett a Dunai Sárkányok – Göd – Kőrös Dragons minden eddigi legjobb idővel: 6 óra 06 perccel!
Második lett a Dunakeszi Sárkánylégió – A-Híd Dragons – BKV Vadlibák – KSI: 6 óra 28 perc (Tavaly a Dunakeszi Sárkánylégió csapata nyerte meg a versenyt 6 óra 46 perces idővel. Ebben az egységben ült a verseny legifjabb résztvevője, aki 13 éves).

Harmadik helyezettek lettek a Tatai Ördögök 6 óra 53 perccel az indulás után érkeztek célba. (Ebben a hajóban 3 fő nyolcszoros teljesítő ült!)

Negyedik helyen végeztek a Tolna – Paks – Masterskék 7 óra 13 perccel (Ebben a hajóban versenyzett a mezőny legidősebb résztvevője, Pipa Károly, aki 73 évesen, 5. alkalommal teljesítette az Ördögi Kört. Ehhez nem tudunk mit hozzátenni, csak azt, hogy gratulálunk!)

Ötödikek lett a Dragonaqua – Kecskemét – Tatabánya – Győr – Dunai Sárkányok Vác 07 óra 38 perccel.
Minden résztvevőnek gratulálunk! (Szabó Miklós) ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments