Sokakat vonzott a váci cementgyár és a kőbánya

ddc-nyilt-nap-vac-700A Duna-Dráva Cement Kft. szeptember 20-án a váci, szeptember 27-én pedig a beremendi cementgyárban tartott családi nyílt napot. Mindkét rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, összesen több mint 400 ember volt kíváncsi a DDC cementgyártási technológiájára, valamint a kőfejtő bányákra.

A mostani nyílt nap szélesebbre tárta a gyár kapuit, mint a DDC életében az utóbbi években megrendezett hasonló események. A komplex eseménysorozat keretében fiatalok és idősek egyaránt betekintést nyerhettek a környezetbarát ipari létesítmények kulisszái mögé.

A Váci Cementgyár látogatói pontos ismereteket szerezhettek arról a fontos környezetvédelmi beruházásról, amely várhatóan 90 százalékkal csökkenti majd a gyár porkibocsátását. A beremendi látogatáson is a fenntarthatóság és a környezeti tudatosság került a középpontba.

A turnusonként érkezett vendégek a rövid prezentációban hallottakat a későbbiekben élőben is megtapasztalhatták, a gyár- és bányalátogatások során végigkövethették a cementgyártás folyamatát. A bányalátogatásokon részt vett látogatók testközelből láthatták a kitermelést és szállítást végző óriási gépeket, illetve annyi kristályos megjelenésű kalcitot vihettek haza magukkal, amennyit elbírtak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A nyílt napokon a megszokottól eltérően nem csak azok a látogatók találták meg számításukat, akiket érdekelt a cementgyártás, hanem azok is, akik egy izgalmakkal teli családi programot kerestek. A vendégek érdekes, olykor szórakoztató feladványokon keresztül adhattak számot a gyárlátogatás során szerzett ismereteikről, amelyet ajándékkal jutalmazott a DDC.

A legkisebbeket mesemondás, szelektív hulladékgyűjtős játék, ugráló vár és sok egyéb színes program szórakoztatta. A nagy érdeklődésre való tekintettel a DDC a következő években is tervezi a családi nyílt nap megrendezését. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments