Tengerlátó: Utassy József költőre emlékeznek Vácon

utassy_jozsefUtassy József (képünkön) költőre emlékeznek népszerű váci művészek október 7-én, pénteken 18 órakor a Credo Házban (Vác, Kossuth tér 4.) A Tengerlátó című előadáson megzenésített verseket, prózákat hallhatnak az érdeklődők.

– Honnan jött az ötlet, hogy ezúttal Utassy József verseiből készüljön összeállítás –  kérdezem Czombos Péter szervezőt.

– Nekem Kormos István a kedvenc költőm, a fiatal, pályakezdő Utassynak pedig mentora, barátja volt. A Kossuth- és József Attila díjas költő, műfordító Utassy József idén lenne 75 éves, így innen ered az ötlet, hogy szervezek egy ilyen estet, egyfajta tisztelgésként munkássága előtt.

– A fellépők között sok, ismert nevet olvasni. Mivel készültök?

tengerlato– Szerencsés vagyok, hiszen bátran mondhatom, hogy a fellépők mind a barátaim, amiért nagyon hálás vagyok a sorsnak. Nem is volt számukra kérdés, hogy elfogadják a felkérésemet erre az estre, amiért nagyon hálás vagyok Nekik. A műsorban prózaként és dalként hangzanak majd el a versek. Az dalok pedig teljesen vegyesen, hol szólóban, hol zenekari felállásban lesznek halhatók. A dalok egy részét jómagam szereztem, de a többiek is hoznak egy-egy dalt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

– Neked, mint főszervezőnek, melyik verse a legkedvesebb a költőnek, és miért?

– Talán nem is kell mondanom miért, de a Tengerlátó című verse áll legközelebb hozzám, hiszen ezt Kormos Istvánhoz írta. Éppen ezért esett a választás erre, amikor az est címét kitaláltam.

Az est folyamán fellép Czombos Péter, Medgyesy István, Pap Zsolt, Takács István, Robotka Tamás, Krulik Zoltán, Török Máté, Heinczinger Mika, Tóbisz T. Tamás, Bardóczi L. Csaba, Mile Zsigmond, Sasvári Borbála, Vanderlik Tamás, Hegedűs Tamás, Turek Miklós. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments