Több mint 70 ember hitt az internetes csalónak

internetes-csalas-700VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Dunakeszi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki internetes oldalakon női neveken hirdette a nem létező áruját. 77 embert tévesztett és károsított meg, úgy tudjuk, váci is van az áldozatai között.

A bűnügy vádlottja, egy fővárosi férfi 2014-ben női neveket használva regisztrált az internet hirdető oldalain. Apróhirdetéseiben olyan dolgokat kínált eladásra, amelyeket esélye sem volt beszerezni, csak a képeiket töltötte le és illusztrálta velük a hirdetéseket. Hirdetett telefont, bútort, fehérneműt, babakocsit, fényképezőgépet.

Olyan személyi igazolványt és lakcímkártyát vásárolt, amit egy hozzá hasonló kinézetű férfi korábban elveszített. Ezekkel az okiratokkal bankszámlát nyitott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Nemzeti Vágta: Sződ lovasa nyerte a vasárnapra halasztott vácdukai előfutamot

Az ország számos pontjáról jelentkező vevővel a hirdetett termék árát és postaköltséget előre átutaltatta. Az árut azonban, mivel az nem is létezett, soha nem adta postára. A vádlott 77 sértettet tévesztett meg, pár ezer forinttól 65.000 forintig terjedő összegben károsítva meg őket.

A Dunakeszi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, közokirat-hamisítás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetést
kiszabására tett indítványt. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments