Tűzifát ígért a csaló, de nem szállította le

tuzifa-kalodaban-700VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A rendőrség tüzelőanyagokkal kapcsolatos csalásokra hívja fel a figyelmet. Az esetek ugyan Váctól távolabb történtek, de mivel a városban és környékén is sokan fűtenek fával, érdemes megszívlelni az intelmeket.

Az elmúlt héten a Győri Rendőrkapitányságon két sértett tett feljelentést ismeretlen tettes ellen tűzifával kapcsolatos csalás miatt. A módszer, amivel az ismeretlen becsapta áldozatait mindkét esetben hasonló volt.

Az egyik helyi napilapban kínált a csaló tűzifát akciós áron. A megadott telefonszámon megbeszélte a vásárolni szándékozó sértettel, hogy milyen fát tud szállítani, majd előre utalással kérte a fűtőanyag vételárát. A megbeszélt napon aztán nem vitte ki a fát és a sértettek hiába hívták a megadott telefonszámot, azon addigra már senkit sem értek el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kerti törpét is lopott a Vác környékén garázdálkodó betörőpáros

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakat javasolja a lakosságnak:

» A fűtési szezon kezdetével a megfelelő tüzelő beszerzése jelentős kiadást jelent a háztartások számára. Ebben az időszakban számítani lehet a tűzifával „trükköző” csalók megjelenésére.

» Fontos, hogy a tüzelő beszerzésekor tisztában legyünk a realitásokkal, őrizzük meg egészséges bizalmatlanságunkat a piaci árnál jóval kedvezőbbnek tűnő ajánlatokkal szemben!

» A vásárlást megelőzően tájékozódjunk, ismerjük meg a tűzifa kereskedők által használt, és alkalmazott főbb fogalmakat, mértékegységeket (pl. rönkfa, kugli, hasogatott, ömlesztett, mázsa, köbméter, erdészeti köbméter, fafajták stb.), melyhez kérjük megbízható szakember (pl. erdész) segítségét!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kerti törpét is lopott a Vác környékén garázdálkodó betörőpáros

» Minden esetben a telephellyel és hiteles mérőeszközzel rendelkező kereskedőket részesítsük előnyben!

» A házaló árusok „kedvező” ajánlatait mindig fenntartásokkal kezeljük!

» A kiszállítás időpontját célszerű előre egyeztetni, fontos, hogy a lerakodásnál családtagunk, rokonunk, megbízható szomszédunk is jelen legyen!

» Soha ne utaljuk előre a vételárat! A fát csak akkor fizessük ki, ha az a megrendelésünknek megfelelő minőségű, fajtájú és mennyiségű.

» Otthonunkba idegeneket ne engedjünk be, célszerű a megbeszélt vételárat előre összekészítenünk! ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments