Varga Lajos váci segédpüspök misézett Krakkóban

1956-mecsesekkel-kirakva-700VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ Függetlenségünk, kereszténységünk megőrzése érdekében Európában szükség van a kisebb és a közepes nemzetek összefogására – mondta el az MTI-nek Soltész Miklós államtitkár, miután vasárnap Krakkóban Varga Lajos váci segédpüspök vezetésével több mint száz magyar zarándokkal együtt részt vett az 1956-os magyar forradalom emlékére bemutatott szentmisén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a krakkói Wawel királyi vár székesegyházában bemutatott szentmise után telefonon elmondta: a szentélyben elhangzott beszédében megköszönte a lengyeleknek az 1956-os forradalom alatt tanúsított segítséget.

Varga Lajos váci segédpüspök homíliájában kiemelte: imával tartozunk a forradalom mártírjainak. Hangsúlyozta továbbá: a krisztusi tanítást követve, az irgalmasság, a megbocsátás nevében, azokért is imádkoznunk kell, akik „hatalmas bűnöket követtek el mindkét nemzettel szemben” – számolt be róla az államtitkár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A váci segédpüspök, valamint Tadeusz Pieronek krakkói címzetes püspök által bemutatott szentmisén részt vettek Andrzej Duda lengyel államfő szülei is, akikkel együtt a szertartás után a waweli székesegyházban Árpád-házi Szent Hedvig oltárát, majd a 440 éve lengyel királlyá koronázott Báthory István erdélyi fejedelem szarkofágját, valamint a 2010-es szmolenszki légikatasztrófában elhunyt Lech Kaczynski lengyel államfő és feleségének sírját koszorúzták meg.

Tisztelegtek és imádságot mondtak a Szent II. János Pál pápa szobránál is, a Wawel tövében – mondta el Soltész Miklós. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments