Európa-bajnoki elsőség után az év ralikrosszosa

szabo-krisztian-mnasz-serleg-700VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Az Európa-bajnoki cím megnyerése után a váci kötődésű Szabó Krisztián egy rangos hazai díjat is megszerzett: eredményei elismeréseként az MNASZ őt választotta meg a 2016-os év legjobb ralikrosszosának.

Szabó Krisztián visszatérő vendége a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) off-road szakága által rendezett díjátadónak, tavaly, rögtön pályafutása nagy váltását követően az év ralikrosszversenyzőjének választották Kárai Tamással megosztva. A siófoki Hotel Azúrban tartott idei gálaesten Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke újra Szabó Krisztiánnak, az új Super 1600-as Európa-bajnoknak adta át a megtisztelő címért járó serleget.

„Minden évben novemberben tartják az MNASZ off-road szakágának díjkiosztóját, ahova az autókrossz és ralikrossz legjobbjait hívják meg. Ez rendszerint egy wellness-hétvégével egybekötött ünneplés, ahol elsősorban a magyar bajnokság kategóriáinak trófeáit osztják ki, emellett néhány különdíjat. Nekem ítélték az év ralikrosszversenyzője címet. Egyre több eredményes magyar pilótát láthatunk a nemzetközi ralikrosszban, ezért örülök, hogy újra engem díjaztak közülük” – mondta a 24 éves versenyző a szombati gálaestet követően.

Szabó Krisztián – akit 2013-ban autókrossz Európa-bajnoki címéért az év autóversenyzőjeként tüntetett ki az MNASZ – 2015-ben futotta első teljes szezonját az FIA ralikrossz Európa-bajnokság elsőkerekes autóknak szóló Super 1600-as kategóriájában, amely során futamot nyert, az összetettet pedig harmadik helyen zárta. A Volland Racing Skoda Fabiájával második évében végig harcban állt a bajnoki címért, melyet csak az utolsó, németországi verseny döntőjében biztosított be.

Az Európa-bajnoknak járó trófeát januárban, az FIA off-road szakágának Portugáliában rendezett díjkiosztóján veheti át. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments