Holding-ügy: vizsgálat indul és vészforgatókönyv készül

vaci-varosfejleszto-kft-logoja-700VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A pénzügyi-ügyrendi szakbizottság csütörtökön tartotta ülését, melyen többek között a Váci Városfejlesztő Kft cégbírósági ügye is téma volt. A tanácskozás után Kászonyi Károly jobbikos elnök tartott a városháza előtt sajtótájékoztatót.

Mint a Váci Napló elsőként megírta, a cégbíróság a holdingot egy nem jogerős végzéssel feloszlatta, mert nem éves konszolidált beszámolót készített. A cég fellebbezett a döntés ellen, mely így másodfokra kerül majd.

– A pénzügyi bizottság elnökeként úgy éreztem, hogy lépnünk kell az ügyben, melyet részemről a segítőszándék motivál. Több cégjogásszal is egyeztettem a témában, akik nagyon valószínűnek tartják, hogy a bíróság nem fog a döntésén változtatni. Ha a negatív jogerős ítélet megszületik, akkor szükségünk van egy forgatókönyvre. Ezért javasoltam egy vizsgálat indítását ez ügyben, egy szakértő bevonásával. A határozati javaslat szerint a felmerülő probléma megoldására, orvoslási javaslatok megtételére kértük fel a város által megbízott könyvvizsgálót – mondta Kászonyi Károly.

A bizottsági elnök azt is hozzátette még, hogy ha kell, igazságügyi szakértőt is felkérnek segítségül. Bízik azonban abban, hogy a vizsgálat segítségével nem kell negatív ítélettel szembesülniük. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments