Baj van: egyre kevesebb a zászló a közterületeken

zászlók a városházánVÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Egyre kevesebb a zászló az ünnepeken a város közterületein – kifogásolja Ferjancsics László (Együtt – Lokálpatrióták) önkormányzati képviselő. A szerinte romló tendencia megfordítására előterjesztést is készített a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság következő ülésére.

A városatya rá is kérdezett és kiderült, hogy amíg a március 15-i ünnepre kihelyezett zászlók száma  2013-ban 579 volt, addig az idén csak 345 darabot tettek ki.

Az önkormányzat és a Váci Városfejlesztő Kft közötti feladatátadási megállapodás alapján a nemzeti és városi ünnepeinken a zászlózási feladatokat a cég végzi. A csökkenésre Ferjancsics László szerint a fő magyarázat az lehet, hogy a rendelkezésükre álló zászlók száma a nemzeti trikolor esetében (a cég adatai szerint) 2011-ben 579 darab, az idén márciusban 346, míg október 23-án már csak 334 volt.

„A választói jelzések, a közösségi médiában közölt vélemények és a saját tapasztalatom alapján is úgy gondolom, hogy városunkban a nemzeti és városi ünnepeken nem kellő mértékű a közterületi zászlózás.
Annak érdekében, hogy ezen a gyakorlaton változtatni lehessen, javasolom, hogy a jövő évi költségvetésbe tervezzünk be egy összeget, melyet szabványos, farudas nemzeti színű és európai uniós zászlók vásárlására kell fordítani” – olvasható a képviselői előterjesztésben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments