Budapesti olimpia: Göd és Dunakeszi nincs a listán

az-olimpiai-falu-a-mediafalu-es-a-sajtokozpont-terve-700VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönthet azokról a helyszínekről, amelyekkel Budapest pályázik a 2024-es budapesti olimpiára. Ezek között már nem szerepel Göd és Dunakeszi, amelyek még egy évvel ezelőtt komoly favoritnak számítottak.

Korábban a lehetséges vidéki helyszínek között Debrecent, Szegedet, Miskolcot, Székesfehérvárt, Balatonfüredet, Veszprémet, Szombathelyt, Győrt, Gödöt és Dunakeszi-Alagot említették a Fővárosi Közgyűlés tagjainak és valamennyi parlamenti pártnak átadott részletes megvalósíthatósági tanulmány százoldalas összefoglalójában.

Ehhez képest a jelenlegi előterjesztésben már sem Göd, sem Dunakeszi neve nem szerepel. E két település elsősorban a lovasversenyek révén került a képbe, de a jelenlegi tervek szerint e sport kedvelői majd Üllőn szurkolhatnak, ha elnyerjük az olimpia rendezési jogát.

A mostani előterjesztés szerint Budapesten kívül is lennének helyszínek: a golfozók a balatonudvari Royal Golf Clubban, a vitorlázók és a hosszútávúszók Füreden versenyeznének. Foci lenne a debreceni, a jelenleg használaton kívüli győri és diósgyőri futballstadionban. A debreceni Főnix Csarnokban kosárlabda-selejtezőket, a győri Audi Arénában és a veszprémi arénában kézilabda-selejtezőket rendeznének, a fehérvári Alba Arénában asztaliteniszezők, Üllőn a lovasok, a szegedi Olimpiai Központban pedig az evezősök és a kajak-kenusok mérnék össze tudásukat.

Ha lesz budapesti olimpia, mi, váciak akkor sem járunk rosszul, a legtöbb versenyt ugyanis a fővárosban vagy közvetlen közelében rendezik majd. (képünkön az olimpiai falu, a médiafalu és a sajtóközpont terve)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments