Foci: már a negyedik büntetőt hagytuk ki, de nyertünk

zte-vac-focimeccs-700VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Örülnek a váci fociszurkolók: csapatunk nem várt győzelmet aratott és ezzel újabb három pontot szerzett az NB II-es bajnokságban idegenben, Zalaegerszegen: ZTE FC – Vác FC 1-2 (0-0).

A klub honlapjának tudósítása szerint sok futással, kombinatív játékkal többször sikerült zavarba hoznunk a hazai védelmet, azonban hiába alakítottunk ki az első negyedórában három ziccert is, mindegyiket kihagytuk.

Aztán, ahogy lenni szokott, a kimaradt helyzetekre jött a válasz. A 30. percben Gulyás szabálytalankodott a tizenhatoson belül Daruval, így büntetőhöz jutott a hazai csapat. A sértett állt a labda mögé, kísérletét azonban Szentpéteri bravúrral hárította.

Aztán a második félidő elején jött a hidegzuhany. Szinte rögtön a kezdés után megszerezte a vezetést a hazai csapat. Gulyás gurította haza a labdát, melyet Szentpéteri a rátámadó Bobálba rúgott, akiről a labda a kapunk felé pattant. Ugyan Bobál kisodródott már vele, azonban visszagurított az érkező Jakabnak, aki a hosszúba rúgta a labdát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A 60. percben egy szép jobb oldali akció végén Balajti egalizált, majd öt perccel később Kákonyi szöglete után Tóth B. csúsztatott a hazai kapuba, előnyhöz juttatva ezzel csapatunkat.

A 86. percben végképp lezárhattuk volna a mérkőzést. Fiatal játékosunk, a csereként beállt Bőgér remekül lépett ki a bal szélen, a tizenhatoson belül ugyan Bailo utolérte, de csak szabálytalanság árán tudta megállítani. Így mi is büntetőhöz jutottunk. Ezúttal Kákonyi állt a labda mellé, kísérletét azonban Szappanos hárította. (Ez már a szezonbeli negyedik kihagyott büntetőnk volt!)

Így következett még pár meleg perc, mely Bobál utolsó perces fejesében csúcsosodott ki, amely szerencsére a kapufáról kifelé pattant.

Folytatás jövő héten Dunaújvárosban a Mosonmagyaróvár csapata ellen. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments