Harrach Péter a városházán a voksolásról és a bérekről

harrach-peter-700VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás és az ezzel kapcsolatosan tervezett alkotmánymódosítás meghiúsulása, valamint a minimálbér jövő évi emeléséről szóló megállapodás került a középpontba Harrach Péter, a választókerület országgyűlési képviselőjének szerdai városházi sajtótájékoztatóján.

– A népszavazás olyan egységet teremtett, amire eddig nem volt példa, hiszen csaknem egymillióval többen vettek részt és szavaztak egy irányban a feltett kérdésre, mint azt egy kétharmados többséggel bíró kormányerő támogatottsága feltételezné – mondta városunk országgyűlési képviselője.

Hozzátette: hogy mégsem volt érvényes a referendum, annak fő oka az Európában egyedülállóan magas, ötven százalékos részvételi küszöb. Az alaptörvény módosításának elmaradása pedig azon múlott, hogy az ellenzéki erők pártpolitikai témaként kezelték a kérdést. Ez nyilvánvalóan szomorúsággal tölti el a kötelező betelepítési kvótát szavazatukkal is elutasítókat. Bár a jogilag megerősített nemzeti önvédelem ügye egyelőre elakadt, ugyanakkor a kormány erős politikai felhatalmazást kapott a szavazópolgároktól – mondta a politikus.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A másik témára áttérve a politikus hangsúlyozta: a minimálbér tizenöt, a garantált bérminimum huszonöt százalékos emelését, a munkaadók járulékainak csökkentését, így a társasági adó 9 százalékra mérséklését az teszi lehetővé, hogy az utóbbi időben jelentősen bővült a foglalkoztatás, a gazdaság növekvő pályára állt, a munkanélküliségi ráta öt százalék alá süllyedt, s bizonyos területeken már munkaerőhiány mutatkozik.

Az ágazati béremelések közül kiemelte az egészségügyben dolgozók, a pedagógusok, a rendvédelmi dolgozók illetményének növekedését, s mint fogalmazott, a kormány az elkövetkező években is folytatni kívánja az ütemezett bérfejlesztési programot az életpálya modelleknek megfelelően. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments