Hetvenöt éve született Rózsa Endre költő

rozsae6_netreVÁCI NAPLÓ/kultúra (Ribáry Zoltán) ♥ Hetvenöt éve született Rózsa Endre költő, a huszadik század magyar irodalmának egyik jeles szerzője, aki csaknem egy évtizeden át Vácott élt és alkotott.

Rózsa Endre költészetének középpontba állítása fontos irodalmi esemény, köszönhetően a Madách-kör és vezetője, Németh Péter Mikola szervezte hagyományos év végi emléknapnak.

A hétfőn rendezett hagyományos eseményen a költő egykori lakhelye, a Vám utca 14. alatti tízemeletes ház falán elhelyezett emléktábla megkoszorúzásakor Rózsa Dániel, a poéta fia felolvasta édesapja “A repülésről” című versét.

Németh Péter Mikola többek között elmondta: a Rózsa Endrét is soraiban tudó legendás “Kilencek” művészcsoport tagjainak életművében kiemelt téma a szabadság, a magyar nemzet szabadsága, a szónok szavai szerint erről a kérdésről nem lehet eleget beszélni, és fontos rávilágítani a múlt rendszer ezzel kapcsolatos elhallgató vétkére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egyre több a beteg gyerek, ezért vegyük komolyan a járványt - kéri a váci gyermekorvos

Az emléktábla megkoszorúzása után a szervezők a hagyományokhoz híven Rózsa Endréről szóló rendhagyó irodalomórákat tartottak több középiskolában. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments