Hűha: titkos fegyveres kiképzés folyt Vác környékén

tek-akcio-vacott3-700VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Titkos fegyveres kiképzések zajlottak Pest megye északi részén, Vác környékén tíz évvel ezelőtt. A kiképzettek egy része 2006-ban a Parlament előtt tűnt fel, majd a zavargásokban is részt vett. A hatóságok állítólag tudtak erről, mégsem fogtak el senkit – írja a Magyar Idők.

– Ezért az akkori kormányt is terheli felelősség, azóta viszont kemény rendőri és titkosszolgálati munka hatására ezek a szervezetek visszaszorultak, és a Magyar Nemzeti Arcvonalnak (MNA) is már csak hét aktív tagja volt a legutóbbi időkben – mondta a Kormányinfón Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az MNA-val kapcsolatban állók elleni keddi rajtaütésekről egyelőre nem kívánt többet közölni, mondván: szerdán a nemzetbiztonsági bizottságot tájékoztatták az ügyben, és meg kell várni a nyomozás végét.

A fentiekkel összhangban van a Magyar Idők azon értesülése, miszerint már 2006-ban egy sor információ keletkezett különböző szolgálatoknál, illetve hatóságoknál arról, hogy Pest megye északi részén, Vác környékén szélsőséges csoportosulások katonai kiképzésben részesítik szimpatizánsaikat, illetve tagjaikat. Kérdés azonban, hogy miért nem léptek fel ezen csoportok ellen tíz éve az illetékesek.

A fellépés elmaradása már csak azért is érthetetlen, mivel a kiképzettek egy része felbukkant a Kossuth téri táborozáson, majd a zavargásokban is részt vett. Tény, hogy ezek a szervezetek fegyvereket is birtokoltak. Mint ismert, az MNA egyébként 2012-ben szakadt két részre, többek között a Lázár János által említett keményebb fellépésnek köszönhetően – közölték a lappal belügyi források.

Mint a Váci Napló is megírta, az ország nyolc településén kedden történt rendőri akcióból egyébként négy Pest megyében, Budapesten, Budakalászon, Vácott és Rádon volt. A Terrorelhárítási Központ bevetési egységei nagy mennyiségben szlovák, orosz sorozatlövőt, köztük Scorpio minigéppisztolyokat, a Kalasnyikov gépkarabély különböző változatait, RPG páncéltörő gránátvetőt, pisztolyokat, puskákat, valamint különböző fegyverek alkatrészei­ből összerakott gépkarabélyokat, robbanóeszközöket foglaltak le.

A Győri Járásbíróság elrendelte egy 57 éves Pest megyei és egy 39 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi előzetes letartóztatását lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, valamint robbanóanyaggal visszaélés alapos gyanúja miatt. A fegyverek többségét az idősebb férfi műhelyé­ben találták meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments