Hulladékvarázs kiállítás Vácon: alkottak a gyerekek

kiallitas-mimkVÁCI NAPLÓ/a város ♥ Magyarország idén is csatlakozik az Európai Bizottság LIFE+ programja keretében megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction, EWWR) kampányhoz. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2016. november 19-27. között kerül megrendezésre.

A hét keretében a kontinens egészén önkéntesek saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékmennyiség csökkentésének fontosságára, a termékek újrahasználatára, valamint a már hulladékká vált anyagok újrahasznosítására, azaz a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Vác Város Önkormányzat hulladékgazdálkodási pályázatot hirdetett Vác óvodái részére az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében. A pályázat célja volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a háztartásokban keletkező hulladékoknak nem feltétlenül kell a kukában landolniuk. Egy kis kreativitással és kézügyességgel hasznos dolgokat varázsolhatunk belőlük.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Világszínvonalú gőzsterilizálókat gyártanak egy kis váci üzemben

A pályázat során a gyerekeknek a háztartásokban keletkező csomagolási hulladékokból kellett különböző használati-, vagy dísztárgyakat, ékszereket, stb. készíteniük.

A versenyre benyújtott művek elbírálását végző váci polgármesteri hivatal műszaki osztály – környezet- és természetvédelmi csoportjának nem volt könnyű dolga, de végül az alábbi eredmény született meg:

  1. helyezett: Váci Kisvác-Középvárosi Óvodák Nyár utcai tagóvodája
  2. helyezett: Váci Deákvári Óvoda Deákvári főúti tagóvodája
  3. Váci Alsóvárosi Óvoda

A benyújtott pályaművek a Madách Imre Művelődési Központban kerülnek kiállításra. A kiállítás  november 27-ig tekinthető meg a központ aulájában, amelyre ezúton invitálunk meg minden kedves érdeklődőt. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A sportcsarnok bérletidíj-ügye: egyelőre mindenki mondja a magáét

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments