Képviselői javaslat mobilvécékre a parkokban

mobilvece-a-parkban-700VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Mobilvécék felállítását javasolja több városi parkba a tavaszi-nyári hónapokra Ferjancsics László. A városi képviselő előterjesztését holnap tárgyalja az illetékes önkormányzati bizottság.

Ferjancsics László a ma, hétfőn reggel a Damjanich utcai játszótéren tartott sajtótájékoztatón elmondta: bízik abban, hogy javaslatát mások is támogatják.

Városunk parkjai és játszóterei közelében alig található nyilvános toalett. Nagy részük közelében ráadásul olyan közintézmény vagy kereskedelmi egység sincs, amely biztosítani tudna ilyen szolgáltatást. A közmeghallgatáson, fogadóórákon is vissza-visszatérő probléma a nyilvános WC-k játszótéri hiánya – mondta a képviselő.

„Javasolom a bizottságnak, hogy 2017. április 1-től október 31-ig Vác hét közterületi játszóterére – Damjanich utcai, Damjanich téri, Deákvári főtéri, Deákvári főúti, Kálvin utcai, Posta parki, Zöldfa utca-patakparti – az önkormányzat helyeztessen ki mobil WC-ket. Az üzemeltetéssel, bérbeadással foglalkozó cégek honlapjai szerint egy ilyen WC napi bérleti díja 600-800 forint + áfa, amely magában foglalja a heti egyszeri tisztítást és karbantartást is” – tette hozzá Ferjancsics László.

A képviselő szerint a több hónapos időszak költsége nem sokkal több, mint egy millió forint, ezt a jövő évi költségvetésbe be lehetne tervezni. Ferjancsics László hozzátette: Budapesten és Dunakeszin is vannak parkokban nyilvános vécék. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments