Kézilabda: közte tíz – oda a hazai veretlenség

vac-ftc-kezimeccs-700VÁCI NAPLÓ/sport (Gyuris Zoltán) ♥ Mindig rangadónak számít Vácon, ha a Ferencváros női kézilabdacsapata látogat a Bán Márton utcába. Most se volt másképp, még a csillárokon is lógtak az emberek az ősz utolsó mérkőzésén a városi sportcsarnokban.

Erre az összecsapásra a mieink hangoltak jobban a Kisvárdán aratott 26-24-es sikerével, míg ellenfelünk súlyos vereséget szenvedett ezt megelőzően a Bajnokok Ligájában a Vardar Szkopje ellen.

A mérkőzés idén, ha lehet még különlegesebb, és nem csak azért, mert egykori váci kedvencekkel érkeztek a zöld-fehérek, köztük az előző szezonban még a Vác csapatkapitányaként szereplő Bíró Blankával a kapuban, aki parádés védéseivel segítette 30-20-as győzelemre a fővárosiakat. Szintén remek játékával járult hozzá a vendégsikerhez Hornyák Dóra, akit most is saját lányukként szeretnek, ölelnek a váci törzsszurkolók.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Ám nem csak ezek a szálak szövődnek össze a Ferencváros és a Vác között, hiszen a sok fonal között a két edző is évtizedes barátságot ápol egymással. Elek Gábor sajnálta is, hogy ezen a meccsen nem szerezhetett mind a két csapat a két-két pontot, de a Vác elleni meccsek mindig különlegesek lesznek.

– Megérdemelten távozik innen két ponttal a Ferencváros – kezdte értékelését a nagy különbség ellenére is jó hangulatú sajtótájékoztatón Szilágyi Zoltán a váciak vezetőedzője. – Már az elején lehetett látni, hogy nehezebb dolgunk lesz, nem tudtuk feltörni ellenfelünk védekezését, a védekezésünkben pedig a megállító faltok hiányoztak, azt viszont ki kell emelnem, hogy Barbara Arenhart remekül védett. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, de szerettünk volna közelebb kerülni a Fradihoz, de reálisan nézve ennyi van a két csapat között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Azonban most számunkra ideiglenesen befejeződött a K&H Liga idénye, hiszen a játékosok egy része a nemzeti csapatnál végzi kötelezettségét. Az Ipress Center-Vác legközelebb bajnoki mérkőzésen december 30-án lép pályára, mikor a DVSC-TVP látogat a Bán Márton utcába.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatót megtekinthetik felvételünkön:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments