Póruljárt Bocelli-rajongók panaszkodnak a váciaknak

bocelli-a-sagrada-familia-ban-tortent-fellepesen-700VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Elégedetlenséget váltott ki – talán nem csak Vácott -, hogy az ezen a hétvégén szombaton este a budapesti Bazilikában sorra kerülő ingyenes Bocelli koncertre a részvételhez szükséges internetes regisztrációkra nem érkezik visszajelzés. Egy póruljárt Bocelli-rajongó a világhírű tenorral fellépő váci Vox Humana Kóruson kérte számon a történteket.

„Tisztelt Szervezők! Felháborítónak és etikátlannak tartom azt, ami a koncert körül zajlik. Mivel önök lettek megjelölve hivatalosan szervezőknek, ezért írok ide. Reméltem, hogy a nyári, botrányos ‘ingyenkoncertből’ tanultak. De ahogy látom, sajnos egyáltalán nem” – írja a közösségi oldalon nyilvánosságra hozott kommentjében Szeghy Krisztina Márta.

„Jómagam több ismerősömmel együtt, egy időben regisztráltunk, amint nyilvánosságra került a koncert dátuma. Semmilyen visszajelzést nem kaptunk azóta sem. Október 15-én teljesen véletlenül tudtam meg -mivel semmilyen értesítés nem jött! -, hogy újra kell regisztrálni. Október 15-én újból regisztráltunk. Semmilyen válasz nem érkezett semelyik e-mail címre a mai napig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

Közben információim vannak arról, hogy egyesek sokkal később regisztráltak, és mégis hozzájutottak jegyhez. Én például szívesen fizettem volna a jegyekért, ha erre lett volna lehetőség. Arról sem találtam egy szót sem, hogy amennyiben mozgásában korlátozott szeretne ülőhelyet igényelni, azt hogyan tehette volna meg. Szerintem hatalmas botrány lesz a koncert előtt” – teszi hozzá.

Perszer a voxosok visszautasították a bírálatot, hiszen a szervezéshez tényleg semmi közük, ők csak fellépők a koncerten. „Tisztelt Hölgyem! Valóban nem mi vagyunk a szervezők. A szervező az olasz City Sound and Events. Egyéb iránt, tudomásunk szerint, a pozitív visszajelzések véletlenszerűen, és nem a regisztrációk sorrendiségnek függvényében történtek. Mivel a koncert ingyenes, a szervezők joga a részvételi feltételek megszabása” – írták válaszukban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

A Bocelli-fellépésen váciak is szerettek volna részt venni, de ők is pórul jártak. „Elég komolytalannak tűnik a szervezés (persze erről nem ti tehettek)” – írta Szalay Katalin egy hozzászólásban. „A regisztrálásra semmi válasz, bosszantó mert mi, váciak nem csak Bocelliért szeretnénk menni!” – jegyezte meg Karácsony Kati.

Valóban, a regisztrációval nagy kavarás volt, hiszen a megadott e-mail címen a hír megjelenése után nagyon sokan jelentkeztek már. Mint ahogy október 15-én megírtuk a Magyar Kurír cikke alapján, a jegyek beszerzése előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre a www.ilgrandemistero.com honlap jelentkezési felületén volt lehetőség október 14-én, pénteken reggel 8 órától. „Az ezen idő előtt érkezett jelentkezéseket az olasz szervezők nem tudják elfogadni. Szintén az olasz szervezők kifejezett kérésére a program nem lesz a Szent István téren kivetítve, illetve kihangosítva” – írta laptársunk. (képünkön Andrea Bocelli a koncertkörút első állomásán, a Sagrada Família Bazilikában tartott koncerten) ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments