VÁCI KÖZ-TÉR: Így teltek Obama hétköznapjai

[avatar user=”foszerk54″ size=”medium” align=”left” /] VÁCI NAPLÓ/Váci Köz-Tér (Furucz Zoltán) ♥ Az amerikai elnökválasztás után mindenki elemez, véleményt mond. Sokan sokfélét. A szélsőséges megnyilvánulásoktól eltekintve két dolog körvonalazódik: 1. Trump győzelme bizonytalanságot teremt, de akár még jól is elsülhet 2. Obama jó ember, de nem volt erős elnök.

Emlékszem, mindkét korábbi választás során Barack Obamának szurkoltam. Egy szimpatikus fickó, aki ráadásul intelligens ember is. Bár azt ígérte, hogy tudjuk, merjük, megcsináljuk, nos, ebből csak kevés sikeredett neki. Az amerikai politikai elit, amely a beltenyészet miatt egyre degeneráltabb, fogva tartotta az elnököt, aki rendre meg kellett hogy küzdjön a világot lenyomó nagytőkével is.

Erős szavak? Mostanában azon lepődöm meg, hogy egyre többen mondják ezt és nem csak errefelé, hanem Amerikában is.

Trump győzelmével valami véget ért. Ha az optimista forgatókönyv érvényesül, a világ bajai viszonylag gyorsan a rendeződés felé mozdulnak el. Ha a borúlátóbbaknak lesz igaza, akkor holnaptól el kell kezdeni a konzerveket gyűjteni a háborús időkre.

Mindenesetre emlékezzünk most még Obama szép napjaira. Hogy milyen ember volt, azt néhány fotó jobban megmutatja, mint a szavak. Kattints ide és nézd meg őket! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments