Váci Köz-tér: Kíváncsi vagy, mi történik Brüsszelben?

VÁCI NAPLÓ/Váci Köz-tér (Furucz Zoltán) ♥ Az utóbbi időben – ne kerülgessük – meglehetősen rossz az Európai Unió megítélése idehaza. Ebben szerepet játszott a bevándorlással kapcsolatos hercehurca, sőt a kormány által kezdeményezett, elsősorban politikai célokat szolgáló népszavazás is. Ám ez csak a felszín: valójában ma a magyarok semmit, vagy alig tudnak valamit arról, mi folyik Brüsszelben.

Ebben a hazai média is ludas. Csak csöpögtetve, leegyszerűsítve jutnak el a hírek a hozzánk.

Nemrég ebben is visszalépés történt. A Mindigtv földfelszíni, ingyenesen fogható csatornái közül két hónapja kiebrudalták az unió által működtetett és nagy fokú függetlenséget élvező Euronews adását, így ma már csak laptopon, tableten vagy mobilon lehet hozzájutni a friss és elfogulatlan európai hírekhez.

Ezt a kínálatot bővíti az Európai Parlament saját híroldala, amely neten gyorsan elérhető. A portál már évek óta működik, de szerintem csak kevesen használják, pedig elég sok és érdekes információ található ott magyar nyelven arról, hogy min dolgoznak és mire lehet számítani a következő időszakban.

Érdemes rendszeresen böngészni a friss hírek között. (Ha elindítasz egy videót, a bal alsó sarokban beállíthatod, hogy magyar nyelven feliratozza, de alatta ott van magyarul csaknem a teljes szöveg is fent a honlapon.) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments