VÁCI KÖZ-TÉR: mackókat gyűjtenek a szobi mentősök

AnitaVÁCI NAPLÓ/Váci Köz-Tér (Furucz Anita) ♥ Emberséges emberek még vannak. A mai napom nem indult jól. Le volt fagyva az autóm ablaka, hideg is volt, kiömlött a kávém és már előre tudtam, hogy sok munka vár bent az irodában. De egy szabad pillanatomban – és téma szerzése célzattal – felmentem a közösségi hálóra. És akkor láttam meg, ami szebbé tette ezt a napot is.

A szobi mentősök gyűjtésbe kezdtek. Nem, nem pénzt kérnek, mint oly sok „márnemistudomhogyhívják” alapítvány, hanem plüss mackókat. Azért van szükségük a bundás, puha plüssökre, hogy felvidíthassák a beteg gyerekeket.

„Láttatok már szomorú kisgyermeket? Például, akit valamilyen baleset ért, fáj a hasa vagy esetleg eltört a keze? Mi rendszeresen látunk el gyermekeket és szállítjuk őket kórházba. Sajnos sokszor a fájdalomtól vagy az ijedtségtől annyira szomorúak, hogy elővehetjük bármilyen szuper képességünket, nehéz vagy lehetetlen őket megvigasztalni. Azt mondják a szakemberek, van megoldás erre is. Úgy gondoltuk, kipróbáljuk. Állítólag a kicsiket megnyugtatják a plüssmackók. Nem a nyuszik, cicák, kutyusok, egerek… stb., hanem a mackók. Arra gondoltunk, lehetne mindig legalább egy a szobi mentőautóban, és ha gyermeket kell ellátnunk, nekiajándékozzuk, hátha igazak a felmérések és mosolyt csalhatunk az arcára.

Ehhez viszont egy kis segítségre lenne szükségünk. Nekünk nincs sok mackónk, nektek viszont lehet, hogy van. Nem kell új játékért a boltba menni, ha van esetleg otthon olyan, amit a ti csemetétek már háttérbe szorít, akkor azt szívesen elfogadnánk. A mérete lényegtelen, ami fontos, hogy jó állapotú és tiszta legyen.

Ha benne vagytok a gyűjtésben, akkor a szobi mentőállomáson várjuk a mackókat minden nap munkaidőben, azaz 0-24 óráig. Ha esetleg épp dolgozunk, és nem vagyunk a helyünkön, akkor Szobon, a Mátyás király út 24. szám alatt is leadhatjátok.

Mi cserébe a gyerekek ellátásán kívül sajnos nem tudunk semmit adni, viszont ti hozzájárulhattok ahhoz, hogy egy bajba jutott apróság kis lelke nyugodtabb legyen. Mi pedig megígérjük, hogy továbbra is erőnkön felül teljesítünk és vigyázunk Rátok!

Köszönünk előre is minden felajánlást!” – olvasható a Facebookon.

Ha ma hazaérek, feltúrom a házat, és ha találok még jó állapotban levő mackót, elviszem nekik. Remélem, sokan gondolkodnak hozzám hasonlóan…

Hogy viszont a Váci Napló is segítsen, felajánljuk, hogy aki behozza szerkesztőségünkbe (munkanapokon 8 és 12 óra között) az általa ajándékozni kívánt plüsst, eljuttatjuk Szobra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments