Verskedvelők, készüljetek: a start pénteken lesz!

william-shakespeare-700VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A verskedvelők hétvégi programja már adott: Miskolc, Budapest, Pécs, Nyíregyháza, Sopron és több külföldi helyszín után Vácra érkezik a Kaleidoszkóp VersFesztivál, amely számos kulturális programot kínál az érdeklődőknek.

A Kávészünet zenekar például a Ki Mit Tube 2015-ös győztesével, Bánki Benivel ad slam poetryvel ötvözött lemezbemutató koncertet, Sztevanovity Dusán, Presser Gábor, Horváth Attila és Demjén Ferenc dalszövegeiből készült prózai estjével lép fel R. Kárpáti Péter, Pregitzer Fruzsina pedig Mécs László költő életművéből ad elő pódiumi estet – olvasható a szervezők MTI-hez küldött közleményében.

Pénteken este debütál Magyarországon az Első Magyar Versszínház Szabadnak születtem című előadása Pankotay Péter és Lutter Imre közreműködésével, valamint újszerű 1956-os versszínházi performanszt mutat be a Versmondók fiatal társulata Mindig új élet lesz a vérből... címmel, Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művészének rendezésében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján és Shakespeare halálának 400. évében A Szonett dicsérete címmel vers- és prózamondó, verséneklő, valamint szonetténeklő versenyt tartanak, így a közönség felváltva élvezheti a versmondást, a zenei betéteket és a versfilmes vetítéseket.

A versenyprogramok zsűrijében helyet foglal Turczi István József Attila- és Prima Primissima-díjas költő, dalszövegíró, Kiss László Csokonai- és Bessenyei-díjas rendező, Wiegmann Alfréd Radnóti-díjas rendező, Bakos-Kiss Gábor színművész és Takács Bence Ervin előadóművész. A fesztivál igazgatója Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, producer, házigazdája Kis Domonkos Márk színművész.

A fesztivált – amely pénteken 19 órakor nyílik – az NKA és az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére létrehozott Emlékbizottság is támogatta. A részletes programot itt olvashatják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments