A helyes fogmosási technikáról tanultak az Árpádban

fogaszatVÁCI NAPLÓ/a város ♥ Novemberben, a több éves hagyománynak megfelelően, rendhagyó órákat tartottak a Váci Árpád Fejedelem Általános iskolában. A fogászati hónap alkalmából, minden alsó tagozatos gyermek gyakorolhatta iskolaidőben a helyes fogmosási technikákat.

– Az egészségünk megőrzése fontos feladat. Mint „Örökös ÖKO Iskola” minden olyan kezdeményezést szívesen fogadunk be az iskolai falai közé, amelyek az egészséges életmóddal illetve az egészséges életmódra neveléssel összefüggésbe hozhatók. Hangsúlyt kell fektetnünk a prevencióra, a megelőzésre – mondta Magyari József, az iskola igazgatója.

Hozzátette: a fogak ápolása, tisztántartása, a rendszeres fogászati ellenőrzés életünk szerves részét kell, hogy képezze. Az iskola feladata is hangsúlyozni azt, hogy már gyermekkorban el kell kezdeni odafigyelni a rendszeres mozgásra, a helyes étkezési szokásra, és a megfelelő higiénia betartására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

– Ezt kiegészítve kapcsolódtunk az Iskolatej és gyümölcsprogramhoz is.

fogaszat2A foglalkozásokat Lukácsné Sebestyén Andrea, a verőcei fogászat asszisztense tartotta, aki jelenleg szülőként is kötődik intézményhez.

– A saját osztályommal elsőtől lehetőségünk volt részt venni a helyes fogápolást és száj higiénét bemutató órákon, és a gyerekek, – amellett, hogy nagyon élvezik ezeket az alkalmakat – minden évben tudnak újat tanulni – számolt be a kezdeményezés sikeréről az iskola pedagógusa, Frank Marianna. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments