A váci társasházak most kimaradtak, de ami késik…

lakastuz-kivulrol-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Szeptember-októberben a katasztrófavédelmi kirendeltségek egy témavizsgálat keretében a középmagas és magas lakóépületekben ellenőrizték a tűzvédelmi használati szabályok betartását. Összesen 1355 ellenőrzést tartottak a lakóépületek területén 2043 lépcsőházban. Mindezek során 3185 hiányosságot tapasztaltak.

A váci társasházak ezt most megúszták, mert az ellenőrzési terv szerint a hatóság az idén Dunakeszi területén tevékenykedett. De ami késik, az nem múlik: hamarosan Vácott is sor kerül az ellenőrzésre – tudtuk meg.

A katasztrófavédelmi kirendeltségek egy témavizsgálat keretében a középmagas és magas lakóépületekben ellenőrizték a tűzvédelmi használati szabályok betartását. Ennek megfelelően a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is végrehajtotta az ellenőrzést – tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila szóvivő.

A megyében öt kirendeltség van, így a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség is végzett ellenőrzést. Az ellenőrzés meghatározott feltételek mellett, ütemterv alapján zajlott. Ebben az ütemtervben idén Vácon nem tartottak ellenőrzést, viszont a kirendeltséghez tartozó Dunakeszin négy épületet is átvizsgáltak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Itt voltak különböző kisebb-nagyobb szabálytalanságok, ezért a hiányosságok pótlására, a szabálytalanságok megszüntetésére felszólították a társasházakat. Egy esetben pénzbírság kiszabására is sor került – tudtuk meg.

A katasztrófavédők egyebek között az épületek megközelíthetőségét, a tűzcsapok állapotát, a természetes hő- és füstelvezetés rendszerét, a gyors áramtalanítás lehetőségét és a kiürítési utak igénybe vehetőségét nézték át.

A tapasztalt hiányosságok megszüntetése érdekében a kirendeltségek minden esetben megtették a szükséges intézkedést. Az országban végrehajtott 1355 ellenőrzés kapcsán 110 esetben szabtak ki tűzvédelmi bírságot (leggyakrabban a menekülési útvonalon történő tárolás, illetve a menekülési útvonal leszűkítése miatt), 781 esetben hatósági felhívással éltek és kiadtak 38 kötelezést is.

A szabálytalanságok megszüntetését folyamatosan figyelemmel kísérik, szükség esetén utóellenőrzést tartanak, valamint további intézkedést kezdeményeznek. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments