Hat szociális lakást átadtak a Galcsek utcában

galcsek-utcai-lakas-atadas-700pxVÁCI NAPLÓ/városháza  (Furucz Anita) ♥ A Galcsek utcai szociális lakások egy része, pontosan hat darab készült el a közelmúltban, ezeket Fördős Attila polgármester csütörtökön adta át.

A volt kommendánsi hivatal épületét még 2013-ban vásárolta meg az önkormányzat, melyet két részletben nettó 50 millió forintért vettek meg. A tervezést követően a jelenlegi költségek megközelítik a 150 millió forintot, ebből hatvan milliót a gépészet vitt el – tudtuk meg.

– Jelenleg hat lakásról beszélhetünk, melyekből kettő közepes méretű, komfortos helyiség, négy pedig úgynevezett szükséglakás, melyek szintén szociális alapon kerülnek majd kiosztásra – mondta a helyszínen Fördős Attila és hozzátette: az épületeben összesen 29 lakás lesz kialakítva, így a munka tovább folytatódik.

Míg alul szociális lakások kapnak helyet, addig a felső szinten már piaci alapon kiadásra kerülő otthonok kialakítását tervezi a város.

A polgármester köszönetet mondott a tervezőknek, a közreműködőknek és mindenkinek, aki tevékenyen részt vett a projektben. Kiemelte: külön értéke a beruházásnak, hogy az önkormányzat saját büdzséjéből  gazdálkodta ki a költségeket.

A lakásokat várhatóan januárban pályáztatják meg. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments