Ajánlatot tesz a város a mélygarázs megvételére a banknak

VÁCI NAPLÓ/városháza A mélygarázs jövő évi átadásában bízik Fördős Attila polgármester. Erről egy korábbi sajtótájékoztatón beszélt a médiának. Elhangzott: a mélygarázs szerződésének várható aláírása még január első felében megtörténhet.

Azóta ülésezett a testület, ahol zárt ajtók mögött arról döntöttek, hogy 1,6 milliárdos vételi ajánlatot tesznek a banknak. Hogy a pénzügyi cég elfogadja ezt, vagy sem, az várhatóan csak jövőre derülhet ki.

A polgármester korábban elmondta: a jogászok által kidolgozott adás-vételi szerződést mindkét fél elfogadta már, hosszú egyeztetéseket követően.

– Amiről még tárgyalunk, az a vételár. A támogatási szerződés tartalmi részét még módosítani kell, amelyet a belügyminisztérium saját hatáskörben megtehet. Ugyanis mi a kétmilliárd forintot a megvásárlásra kaptuk, de közben fordítottunk pénzt a térfelszín alakítására is és ingatlan kisajátítására is. Ezeket is szeretnénk a támogatási keretösszegben elszámoltatni – mondta.

Az értékbecslés alapján meghatározott ingatlan forgalmi értékét sem szeretné megfizetni a város, hiszen ott ő van birtokon belül, csak az alépítményt vásárolná meg.

Az igazságügyi szakértő anyaga a teljes mélygarázsról szólt, így a városvezető szerint ezeket az értékeket kompenzálni kell.

Végül pedig elmondta: van még egy utómunka, a szintek műgyantáztatása, amelyet a támogatás terhére szeretnének elvégeztetni, hiszen ennek összege akár 80 millió forint is lehet. De vannak fedetlen részek is, ezeket esetében is megoldást kell keresni.

Időközben pedig elkészült a mélygarázst a Posta-parkkal összekötő út aszfaltozása is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments