Jean Todttól vett át díjat Szabó Krisztián

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Újabb értékes elismerésben részesült a ralikrossz Európa-bajnoka, a Vácról indult Szabó Krisztián: az év közép-európai tehetségeként nevezték meg, a különdíjat pedig az FIA elnöke adta át neki.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közép-európai zónájába 12 ország tartozik, beleértve Magyarország legtöbb szomszédját, valamint Lengyelországot és még Olaszországot is. A hétvégén Pozsonyban tartották a zóna év végi díjátadóját és gáláját, ahol a különböző szakágak közép-európai bajnokságainak helyezettjei megkapták trófeájukat, és különböző különdíjakat is kiosztottak, köztük az év tehetségének járó elismerést.

A Super 1600 kategória 2016-os Európa-bajnoka, Szabó Krisztián megosztva részesült ebben a megtisztelő címben.

– Szombat este átvehettem a Talent of the Year díjat, azaz az év tehetségének választottak, beleértve a 12 országot és az összes szakágat, közösen egy horvát pályaversenyzővel. Erre a díjra a nemzeti szövetségek terjesztették elő a versenyzőiket, az MNASZ pedig engem jelölt. Külön megtiszteltetés volt, hogy egyenesen Jean Todttól vehettem át, egyedül ezt a díjat adta át ő. Jó volt látni, hogy sok magyar szerepelt a díjazottak között, köztük ralikrosszosok is – beszélt az újabb megtisztelő elismerésről a 24 éves Szabó Krisztián.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Az autókrosszban korábban három Európa-bajnoki címet szerző magyar versenyző mindössze második ralikrosszos szezonjában nyerte meg az FIA Európa-bajnoki címét az elsőkerék-meghajtású Super 1600 kategóriában. A Volland Racing Skoda Fabiáját vezető pilóta egy hullámzó év végén, rendkívül szoros harcot követően ünnepelhetett.

Még a németországi szezonzáró döntője előtt is ő volt hátrányban a pontversenyben, a finálé megnyerésével sikerült fordítania. Eredményét elismerve a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség az év ralikrosszversenyzője díjat ítélte neki, ez mellé kerül az év közép-európai tehetségének járó plakett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments