Kérdezzen ön is, a polgármester válaszol!

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Immár hónapokkal ezelőtt egy új menüponttal gyarapodott a városháza honlapja: „Kérdezzen Ön is! A polgármester válaszol” gombra rendszeresen rákattintanak azok az emberek, akik a városvezetőtől várnak segítséget, tájékoztatást.

Nemrég valaki a letelepedési támogatással kapcsolatban küldte el e-mailjét. „Tisztelt Illetékes személy! Az lenne a kérdésem, hogy Vácon van-e letelepedési támogatásra lehetőség?” – érdeklődött.

„Jelenleg párommal, gyermekemmel Vácon élünk albérletben és szeretnénk itt letelepedni, tehát lakást vásárolni, ami nyilván manapság sajnos nem egyszerű. Ezért fordulok önhöz ilyen kérdéssel. Ha van ilyen támogatásra lehetőség, akkor kérnék szépen tájékoztatást, hogy hová lehet fordulni ezzel a témával kapcsolatban. Köszönöm és várom válaszát. Üdvözlettel: Henriett” – áll a levélben.

Az érdeklődésre Fördős Attila polgármester válaszolt. „Vác Város Önkormányzata támogatja a szociálisan rászoruló váci állandó lakos családoknak a városban történő első lakáshoz jutását. A helyi támogatás kamatmentes kölcsön nyújtásával lehetséges. A kérelmet az Intézményfelügyeleti és Humán Osztályára lehet benyújtani, melyről a képviselő-testület gazdasági-városüzemeltetési és vagyongazdálkodási bizottsága dönt” – közli a városvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Hozzáteszi: a támogatás részletszabályait az első lakáshoz jutás helyi szabályairól szóló 13/2000. (V. 12.) önkormányzati rendelet szabályozza. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments