Már most megvehető a 2017-es matrica az M2-esre is

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az idén először új kényelmi szolgáltatásként már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-tól, csütörtöktől megvásárolhatók a következő évre szóló országos és megyei e-matricák – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A tárca közleménye szerint az árak nem változnak 2017-re.

Sok váci autós közlekedik rendszeresen az M2-es autóúton, így ha nem akarják az utolsó pillanatra hagyni, érdemes nekik is még decemberben megvenni a matricát.

Tasó László közölte: a magyarországi gyorsforgalmi utak használatára vonatkozó szabályok gyakorlatilag öt éve változatlanok, az e-matrica rendszer most sem változik, csak kényelmi szolgáltatással bővül. A megyei matricák bevezetése hasznos volt, amit az is jelez, hogy az idei év első 11 hónapjában 14 százalékkal adtak el többet, mint tavaly.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Ajándék volt minden perc és óra" - Tolnay Klárira emlékeznek születése 110. évfordulója alkalmából Mohorán

Elmondta: várhatóan összesen mintegy 12 millió matricát értékesítenek az év végéig. Az idei költségvetésben tervezett mintegy 187 milliárd forintos bevétel már október végére teljesült, az év végére elérheti a 213 milliárd forintot. Ebből az e-matricák bevétele a mintegy 50 milliárd forintos tervezettel szemben várhatóan 58 milliárd forint körül alakul – mondta az államtitkár.

Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szolgáltatási igazgatója az MTI-nek elmondta: az elővásárlással kapcsolatban a szolgáltatási igazgató felhívta a figyelmet, hogy az idén megvásárolt jövő évi matricák csak 2017. január 1. nulla órától érvényesek, 2018. január 31-ig.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a jövő évre érvényes matricák idei elővásárlását a cég 18 viszonteladójából 11 biztosítja. A vezérigazgató arra biztatta az autósokat, hogy az e-matricáikat mobileszközökön – telefonon, tableten – vásárolják meg. Elmondása szerint ma már a parkolások több mint 60 százalékát mobiltelefonon fizetik ki autósok. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Muzsika a Kertben

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments