Mintegy 246 milliós karácsonyi ajándék a kórháznak

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A karácsony a szeretet, a családok, a kisebb-nagyobb közösségek ünnepe. Ilyenkor még egy olyan folyamatosan működő intézményben mint a miénk is, megállunk egy pillanatra, hogy a hétköznapok rohanása közepette legalább egy rövid időre jobban egymásra, azokra az értékekre figyeljünk, amelyeket a karácsonyi ünnepkör, az emberi összetartozás legszebb pillanatai keltenek éltre – kezdte köszöntő beszédét Sámoly György a kórház éttermében december 20-án megtartott karácsonyi ünnepségén.

A főigazgató összefoglalta, hogy az elmúlt év nehézségei ellenére, a kórház számos sikert mondhat magáénak. Az első és legfontosabb az a gyógyító munka, amit az orvosok, a szakdolgozók végeztek és végeznek folyamatosan, illetve az őket segítő, egyéb területen dolgozó munkatársak, akik a betegek, az emberek szolgálatában állnak az év minden napján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány hírei

A kórház első embere megemlítette azokat a szakmai és tudományos eredményeket is, amelyek bizonyítják, hogy a váci kórházban kiváló szakemberek dolgoznak. Ezenkívül felsorolásra került néhány fejlesztés is, amelyeket vagy pályázati forrásból, vagy támogatói segítséggel valósítottak meg.

– Örömmel jelenthetem be, hogy év végi ajándékként most jelképesen betehetjük az intézményi karácsonyfa alá azt a 106 millió forintos pályázati támogatást, amit a központi sterilizáló műszerfejlesztésére, a légtechnikai rendszerek korszerűsítésére és napkollektorok felszerelésére fordíthat a kórház. Ezen kívül a tegnap érkezett értesítés szerint, a környezeti és energiahatékonysági pályázati programon is sikeresen szerepeltünk, így több, mint 246 millió forintból megvalósíthatjuk a fotovoltaikus, azaz a napelemes rendszerek kialakítását is – jelentette be a főigazgató, majd kiemelte, hogy a megkezdett fejlődési irányt jövőre is folytatni kívánják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rekordot döntött a tanító szakra felvett hallgatók száma az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Sámoly György elmondta, hogy minden lehetőséget és alkalmat megragadva dolgoznak azon, hogy az intézmény fejlődjön, a dolgozók és a betegek elégedettsége folyamatosan javuljon. A karácsony hangulatára, és az ünnep varázsára való tekintettel a főigazgató azt kívánta, hogy a szakrendelőre vonatkozó vágyaik valóra váljanak. Mégpedig az, hogy egyszer egy új járóbeteg szakrendelő intézetben végezhessék az egészségügyi dolgozók a szakmai munkát, és fogadhassák a betegeket mindenki megelégedettségére.

A főigazgató köszöntőjét követően Beer Miklós ünnepi beszédét hallgathatták meg a jelenlévők. A tavalyi hit nem elég jövőre! – kezdte a megyéspüspök. Mint mondta, a világ folyamatosan változik, mindig meg kell újulni. Elmondta, hogy amikor filozófiát tanított a szemináriumban, sokszor idézte Hérakleitoszt, a görög filozófust, miszerint nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba.

Az állandóan mozgásban és változásban lévő világban fel kell készülnünk az újabb kihívásokra. Itt az újabb ismeretek mellett szembe kell nézni az emberségünk, elkötelezettségünk, a hivatásunk újabb, erőteljesebb kihívásával is. Ezért nem elég a tavalyi hit jövőre. Az ideinél több hithez kívánva mondta el ünnepi jókívánságait a megyéspüspök.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A királyságban hisz a nyomkövetőt kapott váci nyugdíjas

Az ünnepi beszédet követően, a 2016 második félévében jubileumot elérők köszöntése következett. A kórház menedzsmentje virággal és emléklappal köszöntötte az összesen harmincnégy munkatársat, akik 25, 30, illetve 40 éve dolgoznak az egészségügy kötelékében és a betegek szolgálatában.

Az ünnepség a Karolina Katolikus Általános Iskola, a Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek nagysikerű műsorával zárult. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments