Ónos eső, hószállingózás, ködös idő várható karácsonyra

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Szombaton a reggeli órákban a városban nem is annyira, de a külső területeken csúszósak az utak. Vác térségében csúszik az útburkolat a 2-es számú főúton és az M2-es autóúton egyaránt. Kisoroszi, Nagymaros és Verőce útjai nehezen járhatók – jelentette tegnap késő este a rendőrség hivatalos honlapja.

Most biztosan nem lesz fehér karácsonyunk. Az Időkép szerint szombaton ugyanis túlnyomóan borult, szürke, fagyos idő lesz a jellemző, több helyen hószállingózással, ónos szitálással. Az esti órákban egy hidegfront északnyugatra ónos esőt, északkeletre kisebb havazást hoz. Este néhol megélénkül a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet -4 és +1 fok között alakul. Frontmentes, hideg idő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

Karácsony első napján erősen felhős lesz az ég, több helyen várható kisebb eső, keleten, északkeleten hó, ónos eső, havas eső is kialakulhat. Egyre többfelé feltámad a nyugatias szél. Enyhül az idő, délután már 0, +7 fok valószínű.

Karácsony második napján felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. Csak néhol alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor. A nyugati, északnyugati szél főként a középső tájakon lehet élénk. Hajnalban -2, +4, délután 4-11 fokot mérhetünk majd.

Kedden egy újabb hidegfront érkezik erős, helyenként viharos széllel, elszórtan egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat majd. Szerdán ismét előfordulhatnak záporok, hózáporok, szeles marad az idő. Újra csökken a hőmérséklet. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Digitális "harkállyal" vizsgálja a fákat az utak mentén a Magyar Közút

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments