Zöld megoldásokból 2017-ben sem lesz hiány

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretein belül ismét összesen 7,5 millió forint kerül kiosztásra a legjobb projektek között. A pályázók idén is a Váci és a Beremendi Cementgyár vonzáskörzetéből kerültek ki, kiegészülve a Pécs környéki projektekkel. A program célja továbbra is a közösségi terek hasznosítása, környezetbarát felhasználásuk elősegítése.

A Váci Cementgyár közelében élő közösségek zöld kezdeményezéseit minden évben 3 millió forinttal támogatja a vállalat. A benyújtott Zöld Megoldás-pályázatokat idén is helyi szakértőkből álló zsűri bírálta el, amelynek tagjai Vácy Károly, a Váci Rotary Klub ügyvezető elnöke, Rendes Veronika tájépítész, Boczkó Ákos építész, Nahlik György, a Váci Környezetvédelmi Charta elnöke, Dobó István erdészetvezető, az Ipoly Erdő Zrt. Váci Erdészetének képviseletében, illetve Bíró György, a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A zsűri a 2016-ban beérkezett színvonalas pályaművek közül Szokolya Község Önkormányzatának projektelképzelését, a Nagymarosi Önkormányzat pályázatát, valamint a Csemeteliget Napközi Otthonos Óvoda által beadott tervet találta a legjobbnak.

A szokolyai „Életfa program” megvalósulása által a községben élő gyermekek újra közel kerülhetnek a természethez, ezáltal a szülőknek is utat mutatnak majd. A gyermekek születésükkor kapott facsemetéit együtt gondozzák majd a családok, ezáltal a falu szebbé és zöldebbé, a közösség pedig összetartóbbá válik. A projekt megvalósulását 1 millió forinttal támogatja a DDC.

A nagymarosi pályázat célja egy tanösvény kialakítása, ahol a bicikliúton elhaladók tájékoztató táblákról, érdekes formában ismerhetik meg a Dunakanyar természeti értékeit, a környék domborzatát, állat- és növényvilágát. A projekt megvalósulásához 1 millió forinttal járul hozzá a vállalat.

A sződligeti Csemeteliget Napközi Otthonos Óvoda projektjének célja az épített és a természeti környezet harmóniájának megőrzése, a korábban megvalósított fejlesztések kiegészítése további ötletes elemekkel. A növény- és kősimogató, illetve a mezítlábas tanösvény tapasztalás útján hatékony tanulási folyamatokat indítanak el. A pályázat megvalósítását 1 millió forinttal támogatja a DDC. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments