A képviselő úgy látja, akadályokba ütközik

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Sajtótájékoztatón értékelte az elmúlt évet Ferjancsics László, az Együtt-Vácért önkormányzati képviselője. Mint fogalmazott, úgy érzi, egy nem túl sikeres évet hagyott maga mögött a város. Városatyaként szerette volna javaslataival pozitívabbá tenni a 2016-os esztendőt, de gyakran ellenállásba ütközött a testületben.

– Sajnálom, hogy több, a korrupciós kockázat csökkentését, valamint a környezetvédelem és a helyi közlekedés területét érintő indítványom nem érhetett célt. Mérsékelt előrehaladás történt viszont a balesetveszélyes játszóeszközök biztonságosabbá tételében. Ugyanakkor nem tudtam elérni, hogy a cementgyár porkibocsátásának városi kontrollja erősödjék. Szerettem volna segíteni a belvárosi társasházak homlokzatfelújítását a közterületfoglalási díj csökkentésével, de ez, valamint a Rózsa utcai gigantikus társasház építés megakadályozása is zátonyra futott – mondta.

Sorolta azonban azokat a javaslatait is, amelyek támogatásra találtak. Ilyen volt többek között a környezeti vis major során megsemmisült fák pótlásának előírása, de a börtönnél is sikerült javaslatára megtartani a zöldterületet a leállósáv kialakításakor. A bizottsági munkája során is számos felvetése került elfogadásra, így a Külső-Gombási út újraaszfaltozása, a Téglaház dűlőnél, valamint a Sejcei lakótelepnél sebességkorlátozás bevezetése és a Vöröskereszt téren a problémákat okozó szelektív sziget megszüntetése is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

– Véleményem szerint a jelenlegi szabályozás nem ad megfelelő lehetőséget az önkormányzati képviselőknek arra, hogy a kérdéseik, problémafelvetéseik útján jelentős előrehaladást tudjanak elérni a város érdekében – emelte ki Ferjancsics László.

Végül pedig ígéretet tett a váciaknak, hogy ebben az évben is igyekszik feltárni a problémákat, és ezekre megoldási javaslatokat fog kidolgozni. A képviselő várja a lakossági észrevételeket, melyeket akár a január 5-én, csütörtökön 17 órakor a művelődési központban tartandó fogadóóráján bárki megtehet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments