A váci Vasfüggönytől a Mi ez a cirkusz?-ig

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Február 2-ától látható a magyar mozikban a valóság és a fikció határán egyensúlyozó Mi ez a cirkusz? című mozifilm, amely nem mindennapi bepillantást ad hat fiatal artista és a Recirquel nevű magyar újcirkusz társulat életébe, egy előadás születésébe. A rendező a váci börtönben forgatott filmjével is sikert aratott.

A több mint három éven át készült, egész estés film sajátos, emberközeli nézőpontból mutatja be a produkciók szereplőit – áll a film kommunikációjával megbízott ügynökség közleményében. A nézők megtudhatják például, hogyan élnek az artisták a hétköznapokban, milyen félelmeik, fájdalmaik, milyen álmaik vannak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: továbbra is érvényesek a diákigazolványok

A film rendezője Halász Glória, a váci börtönszínházról készült Vasfüggöny és a Balogh László bohócdoktorról szóló Dr. Lala című filmek alkotója. Utóbbival a rendező elnyerte a horvátországi Opuzen Film Festival, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és az Országos Független Film Fesztivál dokumentumfilmes fődíját. A film társrendezője Tiszeker Dániel, operatőre Pataki Ádám, zeneszerzője Sárik Péter.

A 2012-ben Vági Bence művészeti vezető által alapított Recirquel az első magyar újcirkusz társulat, amelynek négy egész estés előadását évek óta teltház mellett játsszák a budapesti Müpában. A Párizs éjjel című darabjukat több mint 18 ezer néző látta tavaly Franciaországban, 2016 októberében a társulat nyithatta meg a világhírű Cirque du Soleil montreáli kőszínházának évadát is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: videóüzenetek és tanítások a híveknek

A társulat mára az európai és tengerentúli színházak rendszeres fellépője lett, produkcióit Franciaországtól Hollandián és Kolumbián át Chiléig már több mint 150 ezren látták világszerte. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!