Meg is büntethetnek, ha a Ligeti tavon korizol

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Veszélyes és tilos a Ligeti tó jegére lépni! Az extrém hideg miatt az ország legtöbb állóvize jég alá került csakúgy, mint a ligeti horgásztó. Míg a Balatonon, vagy a Velencei tavon – bizonyos jégvastagság mellett – engedélyezett a korcsolyázás, addig Vácon erre nincs lehetőség.

A katasztrófavédelem munkatársai a városi televízió érdeklődésére elmondták: tavanként eltérő, hogy milyen az optimális jégvastagság, így a helyi terület kezelőjének egyénileg kell megállapítani, hogy az állóvíz alkalmas-e korcsolyázásra.

A váci Ligeti tavat is jég borítja, ugyanakkor felületére tilos rámenni, hiszen a város nem tudja biztosítani a felügyeleti és egyéb kötelezettségeket. Az önkormányzat azonban már második éve lehetőséget ad a téli sportok kedvelőinek a főtéren, ahol jelenleg is üzemel a jégpálya.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A Ligeti tó esetében az adja veszélyforrást, hogy a vízben többfelé lehetnek melegebb vizű áramlatok, ami elvékonyíthatja a jégtakarót – mondta el a horgászegyesület munkatársa az ES tévének.

A tavat legközelebb a tűzoltók vehetik majd igénybe, akik a héten tartanak gyakorlatot. Ennek keretein belül búvárokat vetnek be és felmérik a jég állapotát, valamint szimulálnak egy balesetet is. Azokon a tavakon, ahol engedélyezett a jégre menni, ott is érdemes néhány alapszabályt betartani.

A szóvivő azt tanácsolja: ha valaki alatt megrepedne a jég, az hasaljon le és négykézláb próbáljon kijutni a partra. Azok pedig, akik nem a kijelölt helyen mennek fel a jégre, több tízezer forintos büntetésre számíthatnak. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments