Hétfői adat: Vácott ismét egészségtelen a levegő

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Ismét romlott a légszennyezettségi helyzet, hétfőn tizenegy település – köztük Budapest – levegőjét minősítette veszélyesnek, Vácét pedig egészségtelennek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Az OKK térképén hétfőn a főváros mellett tíz települést – Hernádszurdok, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Eger, Salgótarján, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen – jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Hét további település levegőjét minősítették egészségtelennek. Ezek: Dorog, Vác, Szolnok, Dunaújváros, Várpalota, Szombathely, Szentgotthárd. A többi településen kifogásolt a levegő minősége.

A főpolgármesteri hivatal hétfő hajnalban az MTI-vel azt közölte: Budapesten rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége, a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Emellett országszerte több településen van érvényben a szmogriadó valamely fokozata.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Hiszek abban, hogy érdemes a régit az újjal összehozni” – interjú Csepregi Évával

Korábban Vácott is korlátozták az autók közlekedését, ám a javuló légszennyezettségi adatok miatt január 27-én a városháza visszavonta intézkedését. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments