A lakók véleményét várják utcák átkeresztelése miatt

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A külterületi utak elnevezése vonatkozásában új rendelkezés lépett hatályba. A helyi önkormányzatokról szóló törvény módosítása során kiegészült a 14/a paragrafussal, így az első bekezdésének megfelelően „minden belterületi és olyan külterületi közterületet el kell nevezni, amely olyan ingatlanhoz vezet, amelyen az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény szerinti épület található.”

A városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának névadományozási munkacsoportja javaslatát a szakbizottság a decemberi ülésen megtárgyalta, és a 112/2016. (XII. 06.) számú VKB határozattal több közterület elnevezését, a meglévők módosítását, illetve a megszűnő közterületek esetében a törlést támogatta – írja Breczné Zsigmond Jolán főépítész a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A közterületek elnevezéséről, azok jelöléséről és a házszámozás rendjéről, valamint egyéb elnevezésekről szóló 46/2012. (XI. 23.) rendelet 3. § (9) bekezdése értelmében a névadással, továbbá névváltoztatással érintett ingatlantulajdonosok véleményét ki kell kérni, és azt a képviselő-testülettel ismertetni kell.

A főépítész kéri az utcanév változás miatt érintetteket, hogy a külterületi utcák elnevezését tartalmazó táblázatot véleményezzék, amelyet a www.vac.hu oldalon találnak meg. Kérik, hogy észrevételeiket – személyes adataik és az utcanév változással érintett ingatlan adatainak megadásával – nyújtsák be 2017. február 15-ig a főépítészi csoport irodája részére. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments