Tilos télikabátban autót vezetni – mondja a szakember

VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ Megfelelő előkészületekkel üzemeltethetők biztonságosan az autók a rendkívüli hidegben – hangsúlyozta az InfoRádió megkeresésére Pintér József, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági szakágának igazgatója. A hétvégén beköszöntő extrém hidegre érdemes az autóvezetőknek is felkészülniük.

A megfelelő ablakmosó folyadék, a téli gumi vagy a hólánc már mindenkinek egyértelmű követelmény, Pintér József,  a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági szakágának igazgatója másra hívta fel inkább a figyelmet.

„Sokkal fontosabb, hogy önmagunkat hogyan készítjük fel a téli útviszonyokra – mondta. – Ha hosszabb útra megyünk, meg kell tervezni, hogyan öltözzünk, nem mindegy, hogyan ülünk be az autóba. Rétegesen öltözzünk, mert ha télikabátban vezetünk, hamarabb el fogunk bóbiskolni, de ha megállunk, akkor se fázzunk meg. Ha történik valami az úton, hóakadály, baleset, és sokat kell állni, mindenképpen legyen nálunk termoszban tea.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A szabálykövető közlekedésre tanítsuk, és ne veszélyeztessük a gyermekeket!

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy ha megállunk, úgy húzzuk be a kéziféket, hogy ne csússzon le az autó, és ha leesik a hó, utána is ki tudjunk állni. Jó ötlet, ha a szélvédőre ráteszünk egy törölközőt, induláskor nem kell kaparni az ablakot.

„A vezetéstechnikának is meg kell változnia a hideg időjárásban, nagyobb távolságot kell tartani, és körültekintően, megfontoltan kell vezetnünk” – mondta Pintér József. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments