Új megyei pályázati lehetőségek váciaknak is

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Két új pályázati lehetőség nyílt meg a megyében, részben az önkormányzatok, részben a vállalkozások számára. Érdemes megismerni a kiírást és időben eldönteni, pályázik-e valaki, vagy sem. Vácot mindkét felhívás érintheti.

Pest megye az uniós csatlakozásunk kezdete óta csak korlátozottan jutott hozzá a tényleges fejlettségi szintjének megfelelő forrásokhoz. Ennek érdekében Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése 2015. október 30-i közgyűlésén hozott határozatával azt javasolta a kormánynak, hogy – a 2016. évi regionális lehatárolás felülvizsgálat során – a megye önálló NUTS 2 régióvá válásáról szülessen döntés.

A kormány támogatta Pest megye és Budapest közigazgatási határai mentén történő kettéválasztását önálló NUTS2-es régiókká. Az NGM a Közép-magyarországi régió NUTS-besorolásának módosítására irányuló kérelmet az Európai Bizottság Főtitkársága, valamint az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) részére benyújtotta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Pest megye önálló régióvá válása az Európai Bizottság döntésétől számított második évben léphet hatályba, első ízben csak a következő, 2021-től induló uniós fejlesztési ciklusban jelenthet a megyének – mint kevésbé fejlett régiónak – többletforrást. Ennek kompenzálása érdekében a kormány arról döntött, hogy 2016-2018 között 80 milliárd forintot fordít kompenzációra Pest megye Területfejlesztési Koncepciója és Pest megye Területfejlesztési Programja megvalósítása érdekében.

A pénzügyi keret pályázatok útján kerül felhasználásra. 2016-ban, illetve 2017 elején a két új pályázati lehetőség került megnyitásra. A most meghirdetett felhívásokra 2017. január 23-tól nyújthatók be pályázatok.

Pályázati felhívás mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítására Pest megye területén. A támogatás célja: a mikro-, kis-, és középvállalkozások működési helyszínéül szolgáló telephelyek infrastruktúra fejlesztésével a vállalkozások üzleti környezetének a javítása. A rendelkezésre álló forrás: 1,45 milliárd Ft. A támogatás mértéke: 20-100 millió forint (támogatás-típustól függően). Támogatási intenzitás: 10-55 % (támogatás-típustól és vállalkozásmérettől függően).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén. A támogatás célja az önkormányzati tulajdonú belterületi utak kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén. A  rendelkezésre álló forrás: 3,5 milliárd Ft. A támogatás mértéke: 20-150 millió forint. A támogatási intenzitás: 85-95 % (a település adóerő-képességétől függően).

További részleteket a megyeháza honlapján lehet olvasni és onnan lehet letölteni mindkét esetben a pályázati űrlapokat is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments