Vácon is internetes hálózatot épít a Telekom

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Idén is folytatódik a Magyar Telekom hálózatfejlesztése országszerte, amelynek eredményeként 2017-ben további 270 ezer háztartásban válik elérhetővé a nagy sebességű, szélessávú vezetékes internet – közölte a távközlési szolgáltató az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az idei célkitűzések mintegy negyede uniós forrásból valósul meg, mivel a digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázat első két körében 46 járásra vonatkozóan a Magyar Telekom Nyrt. és konszolidált magyarországi leányvállalatai együttesen 12,2 milliárd forintnyi forrást nyertek el a másodpercenként legalább 30 megabit (Mbps) sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére.

A vállalat azzal kapcsolatban azonban nem közölt pontosabb információt, hogy saját erőforrásaiból mekkora összeget fordít hálózatfejlesztésre.

A 2017-es kivitelezési munkák már január végén, február elején elindulhatnak többek között Vácon. A társaság közleményében beszámolt arról is, hogy mostanra már több mint 2,8 millió háztartásra nőtt a szupergyors vezetékes hálózat lefedettsége, lehetővé téve a legalább 30 Mbps sebességű internetet. Közülük csaknem 700 ezer háztartás Gigabit-képes optikai hálózattal lefedett, vagyis az ügyfelek igénybe vehetik az 1000 Mpbs sebességet biztosító szolgáltatást. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments