Még két hét hideg, utána gyorsan jön a tavasz

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Két hétig még vacogni fogunk, után, nagyjából február 20-tól viszont már eljön a tavasz – ez olvasható ki az egyik legnépszerűbb időjárási oldal, az Időkép előrejelzéséből.

Adataik szerint ma, hétfőn borongós, nyirkos, csapadékos időre számíthatunk, a Dunántúlon jelentősebb mennyiségű eső is eshet, kevesebb csapadék északkeleten várható. Élénk, erős lesz az északi, északkeleti szél, délután 2 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Kettősfronti hatás.

Kedden folytatódik a lehűlés, a nyugati, északnyugati tájak kivételével még sokfelé kialakulhat havas eső, havazás, kezdetben északkeleten ónos eső is eshet. Többfelé élénk, északkeleten és nyugaton erős lesz az északias szél. A csúcshőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Szerdán még az ország keleti felé alakulhat ki kisebb havazás, nyugaton viszont már felszakadozhat a felhőzet. Az Alpokalján még erős lehet az északias szél. A hideg hajnalt követően délután -3, +2 fokot mérhetünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Csütörtökön és pénteken már szárazabb időre készülhetünk, időnként a nap is kisüthet. Csak helyenként élénkülhet meg a keleties szél. Csütörtökön -2 és +5, pénteken +1 és +6 fok között alakulhat napközben a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint a hónap második felében, nagyjából 20. tájékán hirtelen felmelegedés jöhet. A nappali-éjszakai, fagypont körül hőmérsékletek eltűnnek és nap közben már 8-10 fokok lesznek, miközben éjjel sem megy a hőmérő higanyszála nulla fok alá. Egy pár nap múlva tovább melegszik az idő, márciusra már 10-15 fok körüli nappali felmelegedéssel lépünk át. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments