Még két hétig rajzolhatnak a gyerekek a Csodadoki pályázaton

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Máris több száz, gyermeki szeretetről és kötődésről tanúskodó alkotás érkezett a tavaly ősszel meghirdetett Csodadoki rajzpályázatra, amelynek keretében a kis páciensek saját történeteiken keresztül a világ legcsodálatosabb gyermekorvosait mutatják be. A nemes versengés egyik legfőbb célja, hogy hazai gyermekorvosaink áldozatos tevékenységére, a hivatással és odaadó szeretettel végzett gyógyító munkára hívja fel a társadalom figyelmét.

Az 5-12 éves korosztályba tartozó gyermekek részvételével zajló pályázat nevezési időszaka két hét múlva, azaz február 28-án lezárul. A szervezők arra kérik a szülőket, pedagógusokat, valamint az óvodák és az iskolák vezetőit, hogy segítsék a rajzolni szerető gyermekek pályázati szereplését, sikerét

– Fontos, hogy az orvosoktól kapott jót, az emberséget és az odafigyelést már gyermekkorban megtanuljuk megköszönni, hisz csak így képzelhető el, hogy mindez felnőttként is mindennapjaink része marad. Ezért a pályázat egyik legfőbb célja, hogy a gyógyító hivatás megbecsülése és e hivatást választók őszinte, szívből jövő elismerése – a gyerekek igyekezetén keresztül – minél nagyobb nyilvánosságot és visszhangot kapjon – nyilatkozta Morva Gábor pályázati programvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Az idei közönségdíjakról a március 8-24. közötti időszakban internetes szavazás dönt majd. Az alkotásokat szakmai zsűri is értékeli, majd az egyes korcsoportokban dobogósokat, ill. nyertest hirdet.

A pályázat szakmai zsűrijében idén a következők vállaltak szerepet: Kárász Eszter színész, előadóművész, bohócdoktor, az Eszter-lánc Zenekar vezetője, dr. Abdulrahman Mohamed csecsemő- és gyermekgyógyász, a Békés Megyei Központi Kórház főorvosa, dr. Benyó Gábor onkológus, a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatója, dr. Dolowschiák Annamária, házi gyermekorvos, dr. Hauser Péter onkológus orvos, a Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekklinika főorvosa, Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató, a Kecskeméti Katona József Könyvtár vezetője, dr. Pászthy Bea gyermek- és ifjúsági pszichiáter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika főorvosa, Borbás Emese, a Tábitha Gyermekhospice Ház gyógypedagógusa, Őri Gergely, a JátékNet webáruház ügyvezetője, Vadász Ervin, a Bátor Tábor ügyvezető igazgatója, dr. Kovács Zsuzsanna, házi gyermekorvos, Szalay József, a Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke, valamint Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Bár a pályázati felhívás nem írja elő, a nevezést beküldő gyermekek gyakran mesélnek szeretett orvosaikról, kötődésükről. A kedves, olykor megható történetek igazi gyöngyszemek, amelyeket a zsűri a pályamunkák értékelése során örömmel olvas. S hogy e kis történetek írói se maradjanak elismerés nélkül, a zsűri a legszebbeket, a legkifejezőbbeket idén külön is díjazni fogja.

A pályázat pontos feltételeiről a pályázat weboldalán www.csodadoki.hu, illetve Facebook oldalán https://www.facebook.com/csodadoki/ lehet tájékozódni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments