Megszökött, levelet írt a bírónak a váci ékszerrabló

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Tizenegy év fegyházra ítélt a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn egy szökésben lévő férfit, aki társával 2010-ben kirabolt egy ékszerboltot Vácon – közölte a bíróság az MTI-vel. A bűncselekmény egy szombati napon, zárás előtt történt a Csányi körút – Széchenyi utca sarkán.

A közlemény szerint a két elkövető 2010. november 20-án bement egy váci ékszerüzletbe, amelynek a bejárati ajtaját már éppen bezárni készültek. Az egyik alkalmazott a pult mögé ment, hogy kiszolgálja az érkezőket, a másik közben bezárta az üzletet, a kulcsot a zárban hagyta, majd visszatért a pultba és megállt a kassza mellett.

Az ékszerek nézegetése közben a vádlott társa az övtáskájából elővette gázriasztópisztolyát, amelyet az egyik sértett melléhez nyomott. A vádlott egy lőfegyverutánzatnak látszó tárgyat tartott a másik sértettre, majd megütötte vele és a pulton átugorva a földre lökte. Ezután csaknem negyvenmillió forint értékben 260 arany ékszert tulajdonítottak el a boltból.

Az aranytárgyak nem kerültek elő, értékük nem térült meg.

A vádlott 2014. december 12. óta előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben volt, ahonnan megszökött, azóta ismeretlen helyen tartózkodik – írta a bíróság. A Blikk szerint levelet küldött a bíróságra, amelyben azt írja, hogy ártatlan, és időre van szüksége ahhoz, hogy ezt bebizonyítsa – tudósított a tárgyalásról az RTL Klub.

– Véletlenül sem az igazságszolgáltatás alól való kibújás motivált, mindinkább az, hogy szükségem van még egy kis időre és térre az igazam bebizonyítására, amit – valljuk be – egy kalitkába zárva minimálisra csökkentettem volna – idézte a bírónő a férfi irományát.

A Budapest Környéki Törvényszék a vádlottat társtettesként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért távollétében kihirdetett ítéletében – mint különös visszaesőt – 11 év fegyházbüntetésre és csaknem húszmillió forintos vagyonelkobzásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a döntés ellen az ügyész súlyosításért, a védő felmentésért fellebbezett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments