Tesco-pályázat: majd a vásárlók is szavazhatnak

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Lezárult a nevezés a Tesco helyi közösségeket támogató „Ön választ, mi segítünk” programjára, amelyre országosan 63 körzetben, összesen 569 civil szervezet adta be nevezését. Ebből 57 pályamunkát Pest megyei szervezet küldött be.

Most a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők véleményezik és értékelik a pályázatokat, majd kiválasztják a jelentkezők közül a továbbjutókat. A pályázat nyerteseiről az áruházlánc vásárlói szavazással döntenek majd. A nyertesek egyenként 400.000 forint összegű támogatást kapnak programjuk megvalósításához.

A Tesco számára kiemelten fontos a helyi közösségek támogatása. Éppen ezért döntött úgy az áruházlánc, hogy a kezdeményezés tavalyi sikerét követően ismét meghirdeti az „Ön választ, mi segítünk” programot. A pályázat célja, hogy országszerte olyan helyi kezdeményezéseket támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol a Tesco vásárlói és munkatársai élnek. A programra február 3-áig összesen 569 civil szervezet pályázott egészséges életmódra ösztönző, gyermekek oktatását támogató, valamint környezetvédő és -szépítő kategóriákban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A Tesco programjára 57 Pest megyei székhellyel rendelkező szervezet is jelentkezett, ők szinte egyenlő arányban a gyermekek oktatása, képesség-fejlesztése, egészséges életmódra ösztönző, illetve a környezetvédő- és szépítő kategóriákban pályáztak a támogatásra. Országosan a legaktívabbnak a Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Budapest és Veszprém környéki körzetek bizonyultak, a legnépszerűbb kategóriának pedig a gyermekek oktatását támogató programok.

A program következő szakaszában az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők bírálják el a pályázatokat, melyek először formai, majd tartalmi ellenőrzésen esnek át. Így az értékelés során egyaránt szempont, hogy a benyújtott pályázatok megfelelnek-e a pályázati kiírásban meghatározott formai követelményeknek, a tartalmi ellenőrzés során pedig a megvalósíthatóság, a fenntarthatóság, a közösségekre kifejtett hatás mellett vizsgálják azt is, hogy a megvalósítani kívánt projekt mennyire vonja be a közösség tagjait.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Az értékelés során a szakértők választják ki, mely pályázók jutnak tovább a következő fordulóba, amelynek során már az áruházlánc vásárlói döntenek a nyertesekről. Amennyiben valamely körzetben nincs elegendő, a pályázati kiírásnak formailag és tartalmilag is megfelelő pályázat, úgy sor kerülhet a körzethatárok módosítására, esetleg egyes körzetek összevonására, hogy a Tesco minden vásárlójának lehetőséget tudjon adni a szavazásban való részvételre.

A vásárlók 2017. március 8. és április 4. között az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon szavazhatnak majd a számukra legszimpatikusabb szervezetre. A szavazás lezárása után körzetenként egy nyertest hirdet az áruházlánc, amely elnyeri a 400.000 forintos támogatást.

A nyertes pályázatokat a Tesco a 2017. április 17-i héten hirdeti ki.

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments