Kínába a gyártószalag mellől

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Continental, a világ egyik vezető autóipari beszállítója és gumiipari szereplője kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a dolgozók valóban szeressenek a vállalatnál dolgozni és ezáltal hosszú évekig a Continental munkatársai maradjanak. A cégcsoport nemzetközi jelenlétének köszönhetően mindenki számára adott a lehetőség, hogy külföldön is kipróbálhassa magát. Grolyó Győző 14 éve dolgozik a ContiTech Fluid váci gyárában, ez idő alatt többször járt külföldön a Continental-nak köszönhetően.

– Tizennégy éve dolgozom a ContiTech váci üzemében, jelenleg a gumicső vulkanizálás területen. Középiskolában autószerelőnek tanultam és miután befejeztem az iskolát a váci gyárban találtam munkát. Akkor még fele ennyien voltunk, azóta nagyot nőttünk, folyamatosan bővül a cég.

Azt látom, hogy a mai világban sokan nem találják meg a számításaikat, vagy úgy érzik, munkahelyük nem támogatja őket eléggé. Én azonban azt tapasztalom itt a Continál, hogyha valaki a tőle elvárható módon és mindig egy kis plusz hozzáadásával dolgozik, akkor a cég valóban lehetőséget biztosít arra, hogy egy szinttel feljebb is kipróbálja az ember magát. 2016 óta már minőségellenőrként dolgozom. külföldi kiküldetésem után léptettek elő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Amikor a ContiTech átvett több külföldi gyárat és Kínában is létesült egy üzem, 6 váci és 6 makói kazánosnak be kellett segíteni a kinti munkások betanításában. Nagyon sokan jelentkeztünk a lehetőségre, el sem hittem, amikor kiválasztottak. Kétszer 50 napot töltöttünk Kínában, életre szóló élményeket szereztem. Amikor még a szerelés területén dolgoztam Németországban is eltölthettem egy hetet. De mindezek mellett az USA-ba is kijutottam a Continental-nak köszönhetően, 2014-ben 3 hónapot töltöttünk kint több kollégával, szintén betanítani a kintieket. Kína különösen mély nyomokat hagyott bennem, a nyüzsgés, a kínai nyelv, az emberek, egy egészen új világot ismerhettem meg. A nyelvi nehézségek ellenére könnyen megértettük magunkat kint. Azóta már hobbi szinten a kínai nyelvet is tanulgatom.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Én azt tapasztaltam, hogy egy ilyen multinál dolgozni, mint a Continental, ma hosszantartó, anyagilag stabil jövőt jelent. Olyan, mintha egy nagy családom lenne. Nagyon örülök, hogy megtaláltam a helyem – mondta.

A Continental Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat.

Legyen Ön is a ContiTech Fluid váci telephelyének munkatársa! Jelentkezés: 27/513-510. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments