Stadionfelújítás: áprilisban adják be a terveket

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Nagy esély van arra, hogy végre érdemi előrelépés történik a városi stadion átépítésében. A hétfő esti fórumon a művelődési központban bejelentették: a nemzeti szövetségtől kapott pénzből hamarosan elkészülnek a tervek a több lépcsős kivitelezéshez és ezeket már áprilisban benyújtják az MLSZ-hez.

Mintegy félszáz drukker volt kíváncsi azokra a beszámolókra, amelyeket az ügyben leghitelesebb forrásoktól, első kézből hallhattak a fórumon: Pető Tibor alpolgármester, a stadiont ugyancsak használó Vác Városi Labdarúgó SE elnöke, John Marshall, a Vác FC-t működtető kft tulajdonosa és Orbán Levente, a cég ügyvezető igazgatója beszélt az elmúlt hónapok erőfeszítéseiről, eredményeiről.

Orbán Levente, áttekintve a stadion eddigi történetét, kiemelte: a város sportszerető polgárai már 1967-ben birtokba vehették az akkor frissen megépült létesítményt, amely azóta is az egyik központja a labdarúgásnak. Számos sikert ért meg a foci Vácott, 1987-ben például felkerültünk az első osztályba, 1994-ben pedig bajnokságot nyert csapatunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

A gárda jelenleg az NB II-ben szerepel, ennek ellenére a fő cél, hogy újra első osztályú legyen. Ehhez azonban nélkülözhetetlen a szinte teljesen lerobbant stadion átépítése, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzatai is megkövetelnek.

A csapat jelenleg Dunaújvárosban játssza hazai meccseit, a sok utazás és a bérleti díjak alaposan megterhelik a klubot. A különös helyzetnek azonban van egy előnye is: Dunaújvárosban kiváló minőségű pályán rúgják a labdát a játékosok, míg a váci stadionban a gyep rossz minőségű, s meglehet, az utóbbi hónapok nagy sikerei itthon nem lettek volna elérhetők a játékra alig alkalmas pályán.

Jó hír, hogy a város továbbra is kiáll a stadionfelújítás mellett. Pető Tibor ezt megerősítve elmondta: a mintegy 600 millió forintra tervezett első lépcső megvalósításához szükséges önrészt, 180 millió forintot az önkormányzat hitelből biztosítja. A pénz már rendelkezésre áll, a kivitelezés elkezdése után, a munkálatok haladásával arányosan készek abból fizetni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A stadionban az utánpótlásnak is otthona van, a műfüves pályákon naponta zajlanak az edzések. Hamarosan a szérűskerti műfű felújítására is sor kerül, és további fejlesztések is napirenden vannak – emelte ki az alpolgármester, megjegyezve: ebben a témában a képviselőtestület egyhangúlag támogatta a városvezetést.

John Marshall bejelentése, miszerint egy biztos: ő továbbra is kitart a csapat mellett, kétségtelenül megnyugtató. Az angol tulajdonos elmondta, hogy amikor belevágott, egy öt éves tervet fogalmazott meg és ezt eddig teljesítette a klub. Ezért már készül az újabb öt esztendőre, amelyben a fő cél az első osztályba jutás.

A fórumon, amelyen a tervezők képviselői is ott voltak, kiderült: egy komplett, gyakorlatilag teljesen új stadion felépítésében gondolkodnak. A kivitelezés azonban az anyagi forrásoktól függ, ezért a munkálatokat több lépcsőben tervezik megvalósítani. Az elsőben a déli lelátó helyén egy új fedett rész épülne, amelyben már helyet kapnának a korszerű kiszolgáló helyiségek is. Erre az MLSZ-től várhatóan megérkező 600 millió forint elegendő lesz – hangzott el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Egy kérdésre válaszolva Orbán Levente elmondta: ha a szövetség jóváhagyja a váci terveket és ezzel zöld utat adnak a kivitelezésnek, kérvényezni fogják, hogy a csapat itthon játszhassa a hazai meccseit. Arra, hogy ezt engedélyezik, elég nagy az esély. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments